Prajitura destul de simpla, cu un rezultet uimitor: crocanta la exterior, moale in interior, cu crusta de caramel dedesubt si sa nici nu va amintesc mirosul placut de unt in bucatarie.
Ingrediente prajitura cuib de viespi
- 500gr faina
- un plic drojdie uscata
- 2 galbenusuri
- 300gr zahar
- 150gr margarina
- 600 ml lapte
- zahar vanilat/vanilinat
- varf de cutit sare
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Prima data preparam un aluat: faina si drojdia uscata le amestecam bine, adaugam galbenusurile, un varf de cutit de sare si 300 ml lapte, framantam pana ce obtinem un aluat neted pe care, acoperit, il lasam intr-un loc caldut sa dospeasca minim 30 de minute.
Intre timp pregatim un amestec cu care ungem prajiturile: frecam bine margaina cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat/vanilinat.
Aluatul il intindem pe o suprafata infainata si cu ajutorul unei sucitori formam un dreptunghi de 1-1,5 cm grosime.
Ungem suprafata cu amestecul de margarina si zahar si rulam strans.
Taiem in bucati pe care le asezam in tava cu hartie de copt.
Acoperim tava si iarasi lasam sa se dospeasca 45 de minute, dupa care asezam in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, pana devin aurii.
Intre timp amestecam laptele (300ml) cu zaharul ramas (150gr) si esenta de vanilie, amestecul obtinut il turnam pese cuiburi, pe care le asezam inapoi in cuptor timp de 10 minute.