Stiati despre carnea de iepure ca este sanatoasa, hranitoare, bogata in proteine, nu contine colesterol, este dietetica, contine multi aminoacizi esentiali si ca este recomandata de multi nutritionisti?
La aceasta carne de obicei apare problema ca trebuie lasata la marinat pentru fragezire, adica nu putem pregati una-doua, ci trebuie pregatita cu o zi inainte, dar aceasta depinde foarte mult de iepure, de exemplu la un iepure mai tanar marinarea se face doar cateva ore, iar la unii iepuri de casa nici nu se necesita marinare.
Ingrediente friptura de iepure la cuptor, in vas roman – reteta cu carne marinata
- carne de iepure
- 2 morcovi
- patrunjel
- 2 cepe
- ulei
- ardei
- rosii
- usturoi
- sare,piper,piper boabe
Mod de preparare
Ceapa curatata si tocata marunt o punem la calit in ulei pana devine sticloasa, morcovii si patrunjelul le-am curatat si le-am taiat rondele, le adaugam langa ceapa. Condimentam cu sare, piper si piper boabe; spalam bine carnea de iepure si o adaugam langa legume, umplem cu apa; asa lasam peste noapte la marinat.
A doua zi scoatem carnea de la marinat si o strecuram. Pregatim legumele: ceapa, ardeii si rosiile le taiem in bucati mici. In vasul roman punem un strat de legume, asezam carnea, condimentam cu sare si piper si punem deasupra legumele ramase, umplem cu apa pana acopera jumatate din carne.
Vasul acoperit il asezam in cuptorul preincalzit timp de 60 de minute, inainte de a scoate din cuptor sa luam jos capacul vasului si sa lasam la foc mic in cuptor pentru 10 minute ca sa rumeneasca putin carnea.
Noi am servit friptura alaturi de cartofi natur si salata, dar este ideal si cu piure de cartofi sau orez.