Un adevarat deliciu… In reteta originala se umpla cu telemea de vaca, dar neavand, am facut cu branza dulce de vaca bine sarata.
Merita incercat, mararul da un gust si o aroma foarte buna placintei.
Ingredinete placinta cu branza si marar
- Foietaj
- 300gr branza de vaca
- 3-4 linguri smantana
- 3 oua
- o legatura de marar
- sare
Mai avem nevoie un ou pentru uns si mac pentru decor.
Mod de preparare
Amestecam branza, smantana si ouale batute, saram dupa gust apoi adaugam mararul tocat marunt si omogenizam bine.
Foietajul il taiem in fasii de aprox. 10 cm, pe fiecare fasie punem umplutura, o impachetam si rasucim fiecare bucata cu atentie sa nu se rupa.
Intr-o tava captusita cu hartie de copt asezam bucatelele in forma de melc.
Suprafata o ungem cu un ou batut si presaram cu seminte de mac.
Punem in cuptorul preincalzit timp de 45 minute, este gata cand s-a rumenit frumos suprafata.