Casă și grădinăCurățenia de casă nouă în câțiva pași, ce trebuie făcut înainte să...

Curățenia de casă nouă în câțiva pași, ce trebuie făcut înainte să vă mutați?

Cu siguranta daca urmeaza sa va mutati intr-o noua locuinta sunteti cuprinsi de entuziasm si emotie, insa aceste sentimente de nerabdare pot pali rapid in fata celei mai dificile etape: curatenia de casa noua. Este foarte important ca, inainte de a va muta cu intreaga familie in locuinta cea noua, sa faceti curatenie ca la carte, de aceea in randurile care urmeaza va vom prezenta cum sa faceti curatenia de casa noua in cativa pasi simpli.

Foarte multe persoane considera ca a se muta intr-o noua casa este un lucru foarte simplu, insa in realitate nu este tocmai asa. Curatenia generala, mutatul mobilierului, mutatul hainelor si a tuturor celorlalte obiecte si organizarea acestora in mod diferit se pot dovedi activitati cu adevarat epuizante care transforma emotia mutatului intr-o casa noua intr-o adevarata corvoada. Nu si daca veti si organiza cu atentie toate aceste activitati.

Curatenia de casa noua – ce pasi trebuie sa urmati

Modificarile interioare – daca locuinta nu a fost proiectata dupa dorintele dumneavoastra, in cazul in care ati ales sa va mutati intr-o casa, inainte de toate va trebui sa va ganditi asupra modificarilor pe care doriti sa le realizati. De exemplu, puteti schimba functionalitatea unei anumite camere, puteti sparge un perete pentru a crea un living si un bar sau puteti desparti o camera creand doua spatii. Este important sa faceti acest pas in faza de inceput pentru ca mai tarziu vor fi alte lucruri de facut.

Alegerea designului pentru interior este urmatorul pas. Consultati-va cu toti membrii familiei cu referire la acesta pentru a pune la punct planul de atac.

Alegerea paletei cromatice si zugravirea peretilor sunt considerate primele sarcinii ale curateniei de casa noua. Dupa ce v-ati hotarat asupra culorilor pe care urmeaza sa la folositi, bineinteles in functie de designul abordat, curatati peretii pregatindu-i pentru varuire (realizati eventualele reparatii, indepartati cuiele sau alte elemente pe care le considerati nepotrivite, indepartati petele nedorite). Nu uitati sa alegeti o vopsea de buna calitate si daca nu ati mai varuit pana in acel moment apelati la o persoana de specialitate.

Dupa ce peretii din intreaga locuinta au fost varuiti, este randul sa va ocupati de podea, in cazul in care aceasta exista sau nu va multumeste. Puteti schimba vechea dusumea, parchetul sau gresia in cazul baii, bucatariei sau holului.

Acordati o mare atentie baii si bucatariei. Schimbati gresia si faianta daca este cazul, la fel si obiectele sanitare sau stergeti-le cu simt de raspundere.

curatanie casa noua

Observati daca locuinta se confrunta cu problema insectelor daunatoare sau intrebati fostii proprietari despre acet lucru. De exemplu, daca problema termitelor este una persistenta, va trebui sa luati masuri de precautie inainte de a va muta mobilierul.

Aspirati si indepartati praful de pe toate suprafetele. Stergeti geamurile cu simt de raspundere pentru a indeparta toate petele.

Este momentul sa va organizati locuinta si sa va aduceti mobilierul, decoratiunile si hainele. Nici in aceasta etapa nu veti scapa de grija curateniei deoarece praful se va instala ca la el acasa. Incercati sa faceti totul cat mai ordonat si mereu sa aveti la indemana o carpa pentru praf.

Dupa organizarea locuintei si dupa ce ati indepartat pe deplin praful, este momentul sa fixati perdelele / draperiile si jaluzelele.

Incheiati curatenia de casa noua prin adaugarea catorva vase cu potpourri sau prin utilizarea altor metode de parfumare a aerului din locuinta pentru a va bucura pe deplin de noua dumneavoastra casa.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.