Daca va pregatiti de un drum lung sau o excursie recomand reteta de briose, este foarte practic si ramane moale zile intregi si nu in ultimul rand arata bine si e gustos.
Recomand reteta si celor care nu calatoresc, este ideal pentru micul dejun sau oricand in timpul zilei cu un ceai cald sau un pahar de lapte.
Ingrediente pentru briose impletite in doua culori
- 500gr faina
- 100gr zahar praf
- 50gr unt
- 1 ou
- un varf de cutit sare
- 300ml lapte
- 2,5dg drojdie
- 2-3 lingura cacao
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca faina, zaharul,untul topit, oul si sarea pana cand devine o compozitie omogena. Intre timp se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar praf, laptele caldut si 2 linguri faina si se asteapta pana cand creste.
Se adauga la restul ingredientelor impreuna cu ouale si se framanta bine pana cand se obtine un aluat care se desface de pe maini.
Se acopera aluatul si se lasa pana cand isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul in doua parti egale, intr-o parte se pune 2-3 linguri cacao si se framanta in aluat. Fiecare parte de aluat se imparte in 12 bucati, luam o bucata alba si una cu cacao, intindem cu mana bucati de 15cm lungime si le impletim impreuna (modul se vede pe poze)
O sa obtinem 12 buc de briose impletite care se pun in tava unsa si tapeteta cu faina sau cu hartie de copt. Spargem un ou, il framantam bine si cu ajutorul unei pensule ungem suprafata brioselor.
Tava se pune in cuptor preincalzit si se coace 20-30 de minute.