Casă și grădinăCum să creați decorațiuni din pietricele și ce fel de accesorii să...

Cum să creați decorațiuni din pietricele și ce fel de accesorii să realizați

V-ati gandit vreodata sa folositi micile pietricele din raurile de munte sau din parcuri intr-un mod inedit si creativ pentru a realiza accesorii pentru propria locuinta? Daca nu, in randurile care urmeaza va vom prezenta cateva proiecte interesante si va vom arata cum sa creati decoratiuni din pietricele.

De ce sa folositi pietricele pentru a decora?

Cand spunem pietricele nu ne referim la pietrele pretioase si semipretioase folosite la impodobirea bijuteriilor, ne referim la simplele pietre pe care le intalnim la orice pas, care au forme si culori care mai de care mai interesante. Pietrele pe care le gasiti la tot pasul, pe marginea raurilor de deal si munte si in parcuri, poate chiar in propria curte in cazul in care locuiti la casa, sunt o reprezentare pura a naturii, nu costa nimic si pot fi utilizate cu succes pentru a crea decoratiuni pline de personalitate.

De ce aveti nevoie pentru a realiza decoratini din pietricele?

Inainte de toate, va trebui sa cautati cele mai dragute si inedite pietre. Unde? Oriunde. Probabil chiar si atunci cand veti face o mica plimbare in parc veti descoperi pietre de dimensiuni reduse care va vor atrage atentia prin forma sau culoare.

Pe langa pietricele, veti mai avea nevoi de un lipici puternic, dar si de vopsele colorate in cazul in care doriti sa pictati pietrele respective.

Creativitatea si imaginatia nu trebuie sa va lipseasca si nu uitati ca nu este necesar doar sa creati, ci si sa reconditionati anumite obiecte care au devenit anoste si nu va mai sunt pe plac.

Inainte de a folosi pietricelele, dupa ce le-ati ales, este indicat sa le spalati foarte bine cu apa si detergent pentru a indeparta praful si alte impuritati. Daca este nevoie, puteti folosi o periuta cu perii moi cu ajutorul careia sa stergeti foart bine pietrele respective.

Iata ce puteti realiza din simple pietre:

Manere inedite pentru dulapuri

Daca aveti dulapuri de baie, bucatarie sau in oricare alta camera, pe care doriti sa le renovati si carora vreti sa le adaugati un plus de originalitate, puteti folosi pietricele pentru a crea manere inedite. Nu aveti nevoie decat de pietre de marime medie, vopsele acrilice, suport pentru maner si un lipici puternic.

Spalati pietricele si „hotarati-le destinul”. Puteti colora pietrele in diverse culori si modele, dupa bunul plac sau in functie de camera care va urma sa fie personalizata. Dupa ce pietrele se vor usca, lipiti suportul care urma sa fie fixat in respectivul obiect de mobilier. Dupa ce piatra se va lipi bine, puteti fixa suportul si va veti bucura de manere cu adevarat originale.

Vase pentru aranjamente florale

Vasele transparente pentru aranjamentele florale par anoste. Nu si daca alegeti niste pietricele frumos colorate pe care sa le aseati pe fundul acestora inainte de a incepe un naumit aranjament. In acest fel veti crea un obiect decorativ cu totul si cu totul deosebit.

Mesaje deosebite pentru cei dragi

Cu siguranta doriti sa va impresionati apropiatii cu mesaje care sa le faca ziua mai usoara. Alegeti pietre de dimensiuni mai mari si neaparat plate pentru a putea picta mesaje interesante pe acestea. De asemenea, pe o parte a pietrelor puteti lipi un magnet, creand in acest fel magneti pentru frigider.

Suporturi inedite pentru pahare

Daca vechile suporturi pentru pahare vi se par anoste, nu va faceti probleme. Cu pietre colorate de dimensiuni reduse si cu un lipici bun le veti putea schimba infatisarea rapid. Nu trebuie decat sa alegeti pietricelele potrivite si sa le lipiti pe vechiul suport.

Rame pentru fotografii, oglinzi si tablouri

Daca nu aveti niciun pic de inspiratie atunci cand vine vorba de inramat fotografii, tablouri sau oglinzi, daca doriti sa realizati ceva inedit, transformati o veche rama intr-un original accesoriu cu ajutorul pietricelelor colorate.

Accesorizarea ghivecelor

Ghivecele dumneavoastra din plastic vor arata mult mai bine si mai aproape de natura daca pe suprafata acestora vor fi lipite pietre de toate marimile.

Opritor pentru usa

Cu siguranta atunci cand doriti sa lasati o usa deschisa in locuinta apelati la un pantof sau la un papuc. Puteti renunta la aest obicei daca veti crea un interesant opritor. Nu trebuie decat sa alegeti o piatra de dimensiuni putin mai mari si sa ii crosetati o hainuta sau sa o imbracati intr-o bucata de material pentru a nu zgaria podeaua.

Suporturi pentru lumanari

Daca doriti sa va accesorizati locuinta sau gradina cu lumanari, va trebui sa alegeti un suport potrivit. Puteti folosi borcane goale, in forme interesante, in care sa puneti cateva pietricele colorate dupa care sa asezati lumanarile.

Pres pentru intrare

Daca v-ati plictisit de clasicul pres de la intrarea in locuinta, il puteti personaliza lipind pietricele colorate pe un suport rezistent. Acest pres poate fi spalat cu usurinta si va fi cu siguranta inedit.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.