DiverseNoul trend pe piața muncii: un job de acasă. Te tentează?

Noul trend pe piața muncii: un job de acasă. Te tentează?

În România a început să se dezvolte din ce în ce mai mult un nou concept: să contractezi un job de acasă. Deși acum câteva luni acest model de lucru era aproape exclus pe site-urile de job-uri, acum veți găsi câteva zeci, poate chiar sute.

Am câțiva prieteni freelanceri, mă mai întrebau dacă nu îi las să vină la mine la birou să lucreze pentru că nu sunt productivi de acasă. Tot timpul se iau cu alte treburi și cel mai grav din ce îmi spuneau, nu mai fac diferența între job și timp personal. Lucrez la un proiect, o clădire de birouri în Satu Mare, și primul lucru la care m-am gândit este să fac o încăpere special pentru freelanceri.

Deci, cine vrea un job de acasă?

Există două tabere atunci când este vorba de a lucra de acasă. Un grup, de obicei, crede că oamenii nu vor face nimic și, cea de-a doua categorie, grupul care crede că cei care fac acest lucru vor fi mai fericiți și mai productivi. Dar, rezultatul muncii voastre depinde de modul în care sunteți construiți. Unii oameni jură că pentru cele 40 de ore fix lucrate de la birou sunt cele mai bune. Pe de altă parte, există un sprijin tot mai mare pentru a doua tabără a angajaților care constată că sunt mai productivi atunci când lucrează de acasă.

Studiile recente au susținut ideea că munca de acasă – pentru persoanele potrivite – poate crește productivitatea și poate reduce stresul.  Cercetările sugerează că firmele care încurajează și sprijină un task rezolvat de la domiciliu, de fapt, economisesc bani pe termen lung.Practic, apare un bonus suplimentar pentru partea angajatorului.

În ce domenii găsești un job de acasă?

Industria tehnologică este bine cunoscută pentru programele sale flexibile și oportunitățile de telecomunicații. Ceea ce are sens, având în vedere că cele mai multe companii de tehnologie lucrează pe web. Fără îndoială, tehnologia este cea mai mare resursă atunci când se lucrează de acasă. Cu chat-uri video, apeluri de conferință, rețele VPN și internet wireless, putem să ne menținem în permanență conectați ca și cum am fi în biroul nostru.

Tehnologia se confruntă, de asemenea, cu o lipsă de talent pentru un număr de locuri de muncă, iar angajarea de la distanță a lucrătorilor deschide fondul de talente pentru companiile care caută lucrători în anumite domenii de specialitate.

Cei ce lucrează de la distanță pot fi găsiți într-o serie de industrii diferite. Cu toate astea cel mai  răspândit este domeniul informatic. Are sens, pentru că există joburi care necesită un nivel mare de concentrare. Să ne gândim la programatori sau web designeri. Pentru ei, cu siguranță este mai eficient un job de acasă. Din acest motiv, un job de acasă poate reduce cantitatea de distragere a atenției cu care se confruntă aceste persoane.

Ești tentat de un job de acasă?

Având aceste informații în minte, ce spuneți?

Puteți  să vedeți care sunt nevoile pieței și să vă bucurați de un job de acasă? Sau nu este pentru voi?

Dacă ați experimentat deja acest tip de job, ce impresii aveți? Care sunt avantajele și dezavantajele?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.