Nunți și miresePașii importanți pe care trebuie să-i urmați pentru a vă asigura că...

Pașii importanți pe care trebuie să-i urmați pentru a vă asigura că nunta va fi perfectă

In momentul in care ai luat decizia sa o ceri de sotie si ea a spus „da” cu inima larga, trebuie sa incepeti sa pregatiti impreuna primii pasi pentru nunta, care nu vor fi deloc simpli. Vor fi mici, greoi si plini de entuziasm, insa facuti impreuna, cu stil, puteti ajunge sa aveti chiar o nunta perfecta. Inainte de toate trebuie sa le comunicati parintilor ce decizii ati luat si sa nu ignorati nici persoanele cele mai apropiate.

Primii trebuie anuntati parintii miresei, pentru ca asa se cuvine, iar daca nu vi se pare tocmai demodat, mirele ar putea face un gest dragut sa si ceara mireasa de la parinti, dupa ce s-a asigurat ca aceasta ii impartaseste planurile de viitor. Urmeaza apoi parintii viitorului mire si rudele mai apropiate. Trebuie sa anuntati inainte de toate parintii deoarece ar fi jenant si urat ca ei sa afle din alte surse ce ganduri mari au copiii lor. Dupa ce ati terminat cu ei si toate sunt puse la punct, incepeti sa imprastiati vestea printre prieteni dar nu uitati de cei la care v-ati gandit sa va fie cavaleri de onoare.

Desi poate trece si un an de cand mirele cere mana miresei si nunta este programata mai tarziu, sunt momente unice si care trec destul de repede in asteptarea marelui moment si asta ar implica si uitarea. Cu siguranta nu veti vrea sa uitati cele mai frumoase clipe petrecute impreuna si pentru acest lucru ar fi bine sa tineti un jurnal comun. E bine pentru sanatatea relatiei si a amintirilor voastre sa le stabiliti zilnic pe hartie, sa va puneti frumusel pe scris toate trairile si toate clipele hazlii sau romantice prin care ati trecut, dar mai ales clipele unice ale vietii ce v-au unit. Nu trebuie sa lipseasca momentul cererii in casatorie.

Dupa ce ati stabilizat decizia si aveti o oarecare data in minte, incercati sa anuntati pe toata lumea posibila: prieteni, rude apropiate sau indepartate, colegii de la serviciu, postasul, vanzatoarea de la magazinul din cartier, toata lumea cu care va intalniti intamplator, ocazional sau planificat. Mai puteti anunta si prin intermediul telefonului, prin intermediul internetului, a postei electronice mai exact, prin intermediul scrisorilor sau a telegramelor ori chiar in cadrul unei intalniri la care participa mai multe persoane.

Dupa ce v-ati asigurat ca toata lumea este constienta de decizia voastra si ati urmat primii pasi pentru nunta, puteti acum sa va framantati creierii cu alegerea datei nuntii. Insa aceasta depinde si de disponibilitatea restaurantului asa ca va trebui sa o luati gradat.

nunta perfecta

Totusi trebuie sa stiti sa priviti in fata chiar daca nu este deloc usor sa alegeti data exacta. Asta inseamna sa cautati inainte de toate localurile preferate si sa va interesati de disponibilitatea lor si astfel sa si alegeti in cele din urma o locatie pentru a nu va trezi cu surprize de genul ca ati anuntat toata lumea pentru o data si in cele din urma aceasta a fost modificata.

Daca ati facut acesti primi pasi pentru nunta, puteti trece mai departe. Daca aveti o lista completa cu localurile care v-ar interesa si aveti in fata si datele disponibile ale acestora, atunci puteti sa puneti mana pe pix si sa le luati prin eliminare. Asadar sa fixati locul in care se va desfasura petrecerea. Iar daca va organizati nunta cam cu un an inainte atunci aveti toate sansele ca restaurantul preferat sa fie liber.

In cazul in care veti dori sa apelati la o agentie ce se poate ocupa de organizarea evenimentului dumneavoastra, atunci acesti primi pasi pentru nunta va vor fi mult mai lejeri, iar in functie de bugetul fixat si de lista de invitati, veti avea mai putine batai de cap.

Trebuie sa stiti inainte de toate cam care ar fi suma aproximativa de care veti dispune si cam care sunt sansele sa o puteti mari in caz de urgente. Tot in cadrul bugetului mai puteti sa ii intrebati si pe parinti daca au dorinta de a contribui si mai mult decat atat, sa incercati sa puneti lunar un ban deoparte chiar daca va bazati si pe castigul de la finalul evenimentului.

Acum ca ati stabilit detaliile esentiale urmand primii pasi pentru nunta e momentul sa va alegeti nasii. Din pacate traim vremuri grele si oamenii nu prea mai sunt dispusi la investitii mari doar de ochii lumii. Mai ales ca nasii nu sunt doar oamenii care te duc la biserica si care iti tin lumanarea sau care te ajuta cu bani la nunta ci sunt cei care ajung ca niste parinti spirituali. Din acest punct de vedere, se stie ca unele zone ale tarii, ca si nasi de nunta sunt alesi nasii de botez ai mirilor dar se aleg si perechi la fel de tinere ca si mirii, poate chiar prieteni apropiati. Nu ezitati sa cereti ajutor din toate colturile daca va impotmoliti si tratati totul cu mult calm. Iar acum ca ati luat la cunostinta primii pasi pentru nunta care va fi cu siguranta perfecta pentru voi, urmeaza o distractie copioasa si mult spor in toate, in viata de cuplu.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.