Timp liberCum sa îți alegi hobby-ul potrivit? Pași importanți pentru relaxarea absolută

Cum sa îți alegi hobby-ul potrivit? Pași importanți pentru relaxarea absolută

De cele mai multe ori, alegerea unui hobby este instinctiva, aceasta fiind influentata de propriile preferinte, indiferent de varsta. Insa, exista si situatii in care hobby-ul ales nu este tocmai cel mai potrivit fie din cauza timpului care nu iti permite sa faci o oarecare activitate, sau din cauza costurilor, fie din cauza faptului ca aceasta nu mai satisface anumite nevoi. De aceea, in randurile care urmeaza, iti vom arata cum sa iti alegi hobby-ul potrivit.

Alegerea hobby-ului potrivit poate fi un lucru dificil avand in vedere multitudinea de activitati care pot fi desfasurate in scop recreativ. Este foarte important ca hobby-ul sau hobby-urile alese sa corespunda in totalitate personalitatii fiecarui individ in parte si sa se potriveasca stilului de viata al acestuia. Mai mult decat atat, orice activitate de acest gen trebuie sa ajute individul sa se relaxeze, sa evadeze din tumultul problemelor zilnice si sa isi poata incarca bateriile. De asemenea, atunci cand se alege un hobby in mod constient, trebuie sa se tina cont de factori precum:

– timp disponibil
– resurse financiare
– stare de sanatate.

Alegerea hobby-ului potrivit

Atunci cand te gandesti serios sa iti alegi o activitate relaxanta pe care sa iti permiti sa o practici cat mai des cu putinta, pune in ordine toate hobby-urile care iti trec prin minte si asterne-le pe hartie. Pentru mai multe detalii, poti consulta site-urile dedicate activitatilor de timp liber si cu siguranta vei gasi pasiuni si modalitati de petrecere a timpului liber la care nici nu te-ai fi gandit.

De asemenea, poti sa te gandesti la activitatile si planurile marete de viitor pe care le aveai la o varsta frageda, deoarece acestea cu siguranta au avut o influenta aparte asupra dezvoltarii tale personale. Stilul de viata influenteaza si el alegerea hobby-ului: cu siguranta pasiunile unei persoane mai active nu vor conincide niciodata cu hobby-urile uneia mai comode.

hobby

De asemenea, noteaza pe hartie urmatoarele intrebari si incearca sa raspunzi la ele cat mai concret:

• Cat de mult trebuie sa investesc in aceasta activitate?
• Cat de des pot sa o practice?
• Unde pot sa practi hobby-ul ales?
• Este un hobby de sezon sau il pot practica tot timpul?
• Imi plac activitatile indoor sau outdoor?
• Imi place sa socializez sau vreau doar sa ma relaxez?

In functie de cat de sincer ai raspuns la intrebarile de mai sus incearca sa grupezi hobby-urile care ti-ar face placere, eliminandu-le pe cele care nu sunt deloc relevante personalitatii tale. Pe lista ar trebui sa ramana doar acele activitati pe care ai putea sa le practici cu placere in timpul liber, iar situatia financiara iti permite acest lucru.

Iata cateva exemple:

Daca esti o persoana activa, careia ii place sa fie tot timpul in miscare atunci o activitate care implica efortul fizic este cea mai buna, poti alege inotul, jogging-ul, trekking-ul, dansul, patinajul, mersul pe role, skiatul si chiar snowboarding-ul. Daca iti place si miscarea si iti place sa socializezi, paintball-ul si air soft-ul sunt hobby-urile cele mai potrivite. Aceste hobby-uri pot fi imbinate creativ asa ca nu este nevoie sa te rezumi la unul singur.

Esti o persoana calma, rabdatoare, careia ii place sa isi petreaca timpul in natura? Gradianritul este hobby-ul ideala, la care se mai adauga si drumetiile montane aceste doua activitati fiind ideale pentru a va mentine in forma si pentru a va petrece timpul in sanul naturii.

Esti o persoana sensibila si creativa? Atunci poti alege o activitate prin care sa iti exprimi simtul artistic, de la picture si sculptura, pana la realizarea de accesorii si decoratiuni handmade. Aceste activitati sunt foarte relaxante si iti ofera posibilitatea de a te exprima intr-un mod inedit.

Iti doresti un hobby pe care sa il poti practica in fiecare zi si care sa te faca sa scapi de stresul acumulat? Lectura este cel mai bun remediu.

Iar daca iti place sa studiezi sis a afli lucrui interesante din orice domeniu, atunci colectionarea diverselor lucruri poate fi un hobby ideal. La fel si fotografia.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.