Timp liber5 dintre cele mai costisitoare dar interesante hobby-uri, ce pasiuni oferă senzații...

5 dintre cele mai costisitoare dar interesante hobby-uri, ce pasiuni oferă senzații tari

Fiecare pasiune este unica in felul sau, are caracteristici proprii, influenteaza diferit persoana care o practica, are avantajele si dezavantajele sale. Printre dezavantajele anumitor hobby-uri se numara costurile, latura financiara fiind un criteriu de referinta in momentul in care va alegeti o activitate pentru timpul liber. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom prezenta care sunt cele mai costisitoare pasiuni.

1. Scuba diving este un hobby cu adevarat interesant, plin de senzatii tari care ofera celor care il practica experiente de neuitat. Insa, in acelasi timp, este si una dintre cele mai costisitoare pasiuni. Cine nu a facut pana acum scuba diving nu isi poate imagina cat de minunata este senzatia avuta in momentul in care, ajunsi in adancurile apelor, cunosc o lume cu totul si cu totul noua, lumea subacvatica. Chiar daca scuba diving-ul a devenit pentru unele persoane o adevarata profesie, exista numeroase persoane care practica aceasta activitate cu scopul de a se relaxa.

De ce este scuba diving-ul un hobyy atat de scump? Avand in vedere conditille in care aceasta activitate este practicata, pentru ca scufundarile sa fie posibile, este important sa se foloseasca un echipament adecvat care, chiar daca este inchiriat din cadrul centrelor de specialitate, este foarte costisitor. De asemenea, persoanele care practica scuba diving ca hobby, trebuie sa fie insotite la fiecare scufundare de catre o persoana specializata. Iar pretul unei astfel de experiente este influentat si de regiunea in care scufundarile sunt practicate.

2. Trekking-ul sau drumetiile montante se afla la indemana tuturor si ar trebui imbratisate de catre orice persoana care doreste sa isi petreaca timpul liber in natura si in acelasi timp sa se mentina in forma si sa socializeze. Insa, cucerirea Everestului, de exemplu, nu mai este o activitate simpla si nici ieftina.

Mountain climbing este o activitate care presupune multa pricepere si experienta din partea celui care o practica, iar costurile sunt foarte ridicate. Este necesar sa se investeasca intr-un echipament pe masura care nu presupune doar un costum adecvat, ci si incaltaminte potrivita, un cort rezistent la temperaturi foarte scazute si alte accesorii necesere supravieturii in natura. Sa nu mai vorbim de costurile de transport si de cazare. In acest fel, mountain climbing-ul este una dintre cele mai scumpe pasiuni insa satisfactia pe care un iubitor de munte o are in momentul in care mai cucereste cate un varf nu se compara cu nicio alta.

mountingh

3. Colectionarea diferitelor obiecte se numara printre cele mai populare hobby-uri insa colectionarea obiectelor de arta este una dintre cele mai scumpe pasiuni. Colectionarii de obiecte de arta investesc milioane de euro in operele pe care le folosesc pentru a-si decora luxoasele case sau pentru a le expune in cadrul unor galerii personale. Piata artei este una foarte activa deoarece acest domeniu va fi intotdeauna unul de interes.

4. Calatoriile reprezinta o alta pasiune costisitoare. Si nu, nu ne referim la concediile in tari indepartate, ci la calatoriile in care adevaratii pasionati isi investesc timpul, energia si resursele financiare, pentru acestia calatoriile devenind mai mult decat o pasiune, un adevarat stil de viata.

Calatoriile presupun o buna organizare, presupun costuri de transport, cazare si, bineinteles, hrana. Insa, scopul principal al unei calatorii este acela de a descoperi o noua cultura si acest lucru poate fi realizabil prin vizitarea principalelor atractii turistice, iar costul biletelor de intrare nu este deloc unul mic.

5. Aviatia este un domeniu foarte interesant care trebuie tratat cu foarte mare seriozitate. Chiar daca nu sunt piloti de meserie, foarte multe persoane sunt pasionate de aviatie, iar aviatia este fara doar si poate un hobby costisitor. Persoanele pasionate de aviatie investesc sume foarte mari de bani in cursurile de specialitate pe care trebuie sa le sustina pentru a primi licenta de pilotaj, precum si in numeroasele ore de antranament la care trebuie sa participe pentru a castiga suficienta experienta.

Toate aceste investitii se vor concretiza in cel mai frumos sentiment pe care pasionatii de aviatie il vor avea in momentul in care se vor afla la bordul unui avion nu in calitate de pasageri, ci in calitate de piloti.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.