Animale de companieCât timp trăiesc iepurii de companie și cum le putem prelungii viața?

Cât timp trăiesc iepurii de companie și cum le putem prelungii viața?

Unii oameni prefera iepurii drept animale de companie. Ei isi aleg un astfel de animal, se obisnuiesc si se ataseaza de el, ajung sa il iubeasca atat de mult incat se intristeaza numai la gandul ca intr-o zi il vor pierde deoarece acesta va muri. Totusi cat timp traiesc iepurii de companie? – Cercetatorii considera ca aceste animale au o longevitate aproximativ la fel cu cea a cainilor si pisicilor.

Ei au estimat speranta de viata la iepurii de companie la 7-13 ani. La fel au facut aceasta estimare si pentru alte animale salbatice. Spre exemplu pentru a putea compara durata vietii iepurilor cu a altor animale vom da cateva date in legatura cu acestea: crocodilii traiesc 30-50 de ani, caii 20-30 de ani, sarpele 20-30 de ani, chinchila 10-15 ani, strutul 40 de ani, ursul 25-30 de ani si asa mai departe. Desigur aceste date sunt aproximative, durata vietii unui animal depinde de conditiile de mediu, de specie si alti factori importanti ce tin de viata acestuia.

Speranta de viata la iepure depinde de rasa, de mediul in care traieste, coditiile de igiena si hrana. Unele rase pot trai in medie 5-7 ani, altele pana la 10-13 ani. Foarte important este ca iepurele sa nu fie tinut tot timpul intr-o cusca, cu cat va fi mai liber (macar o ora pe zi trebuie lasat liber) cu atat va trai mai mult. De asemenea, se spune ca iepurii traiesc mai mult daca sunt sterilizati, cu cat o femela are mai putine nasteri, cu atat ea va avea o viata mai lunga.

Exista aproximativ 60 de rase de iepuri domestice care sunt recunoscute si care se diferentiaza prin marime, lungimea urechilor, forma capului, culoarea si aspectul blanei. Dintre acestea fac parte: Iepurele de Flandra sau Uriasul belgian, Uriasul alb de Termonde, Uriasul francez, Berbecul englez, Albastru vienez, Rasa Californiana, Rasa Neozeelandeza, Rasa Olandeza, Rasa Havana, Rasa Poloneza, Rasa Angora, Rasa de iepure Rex si altele.

Fiecare dintre ele poate fi un simpatic prieten de apartament, iepurele fiind prin natura lui un animal foarte sociabil care urmareste compania oamenilor si deseri reuseste sa stabileasca o legatura emotionala destul de puternica cu acestia. Este un animal dragalas, activ, jucaus mai ales cu persoanele care il ingrijesc si ii asigura hrana.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

2 COMENTARII

  1. Draga mea, am un iepure domestic cap de leu de 11 ani si mai traieste minim 2 asa ca se poate daca e bine ingrijit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.