Rețete culinareTop cinci cu cele mai ciudate dar gustoase rețete culinare

Top cinci cu cele mai ciudate dar gustoase rețete culinare

Va prezentam in cele ce urmeaza un top cinci cu cele mai ciudate retete culinare.

1. Reteta de pulpe de pui in sos de mandarine reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de pregatire: trei sferturi de ora.

Ingredientele necesare pentru pulpele de pui in sos de mandarine sunt urmatoarele:

  • trei pulpe de pui intregi;
  • 250 ml suc de mandarine;
  • o mandarina;
  • o legatura de ceapa verde;
  • o lingurita sirop de artar;
  • patrunjel;
  • ulei de masline;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de pulpe de pui in sos de mandarine va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Adaugati pulpele intr-un vas termorezistent uns cu ulei, presarati ceapa tocata marunt, continuati cu sucul de mandarine si siropul de artar;
  2. Adaugati deasupra preparatului feliute de mandarine, apoi introduceti-l in cuptorul incins si lasati-l sa se coaca la foc potrivit timp de jumatate de ora;
  3. Serviti preparatul alaturi de o garnitura de orez.

2. Reteta de salata de citrice este atat racoritoare, cat si delicioasa. Aveti mai jos ingredientele necesare si modul de preparare prezentat pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru doua portii de salata de citrice sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de portocale;
  • doua linguri de lichior de portocale;
  • 100 grame zahar brun;
  • doua linguri de apa de trandafiri;
  • doua batoane de scortisoara.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de salata de citrice va este prezentat mai jos:

  1. Curatati portocalele de coaja, indepartati resturile albe de coaja ce se pot prinde de pulpa fructului, apoi taiati fiecare feliuta de portocala pe jumatate. Este bine sa taiati portocalele direct in bolul in care veti prepara salata, pentru ca in acest fel nu veti pierde nici un pic de suc;
  2. Amestecati lichiorul de portocale cu apa de trandafiri pana cand obtineti o compozitie omogena, apoi adaugati zaharul brun, amestecati pana cand cristalele acestuia nu se mai simt in compozitie, semn ca s-a dizolvat in totalitate;
  3. Adaugati compozitia peste bucatelele de portocale, iar la final scufundati batoanele de scortisoara in zeama;
  4. Introduceti vasul in frigider si lasati-l sa stea la rece timp de minim 24 de ore;
  5. Serviti salata direct din frigider, indepartati batoanele de scortisoara, este exceptionala rece si deosebit de aromata.

    Paste cu lime, Foto: upenzi.com
    Paste cu lime, Foto: upenzi.com

3. Reteta de paste cu lime reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de pregatire: jumatate de ora.

Ingredientele necesare pentru doua portii de paste cu lime sunt urmatoarele:

  • 50 grame pulpa de lime;
  • o legatura de patrunjel;
  • un avocado copt;
  • 50 ml iaurt;
  • ulei de masline;
  • 200 grame spaghete;
  • sare.

Modul de pregatire pentru reteta de paste cu lime va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti spaghetele;
  2. Pasati pulpa de lime si avocado;
  3. Pregatiti un sos din ulei de masline, lime, avocado, iaurt;
  4. Amestecati pastele cu acest sos, presarati patrunjel tocat deasupra fiecare portii;
  5. Serviti pastele cat sunt calde.

4. Reteta de mancare de spanac cu menta reprezinta un preparat extrem de sanatos si usor de pregatit. Spanacul este foarte bogat in fier si consumul sau este recomandat pentru orice varsta si pentru orice anotimp. Va prezentam mai jos ingredientele necesare, dar si modul de preparare pas cu pas.

Timp de preparare: jumatate de ora.

Timp de fierbere: trei sferturi de ora.

Cost estimativ pentru cinci portii:  sase lei.

Ingredientele necesare pentru cinci portii de mancare de spanac cu menta sunt urmatoarele:

  • 400 de grame de spanac;
  • cateva fire de marar;
  • cateva frunze de menta;
  • busuioc;
  • doua fire de ceapa verde;
  • doua fire de usturoi verde;
  • o lingura de zeama de lamaie;
  • ulei;
  • sare;
  • piper.

Modul de preparare pentru reteta de mancare de spanac cu menta va este prezentat pas cu pas mai jos:

  1. Daca ati achizitionat spanac congelat acesta trebuie decongelat inainte de a fi folosit in preparat. Daca ati achizitionat spanac proaspat, el va trebui spalat bine inainte de a fi folosit;
  2. Puneti pe foc o oala cu o cantitate suficienta de apa si un praf de sare. Cand apa a dat in clocot, adaugati spanacul. Opariti spanacul timp de cinci – zece minute, pana cand isi schimba culoarea si textura. Scurgeti spanacul intr-o strecuratoare, apoi tocati-l marunt;
  3. Spalati mararul, lasati-l la scurs, apoi tocati-l marunt pana la codite pe care le aruncati;
  4. Spalati frunzele de menta, scurgeti-le bine, tocati-le marunt;
  5. Curatati ceapa si usturoiul verde, spalati-le bine, tocati-le in rondele subtiri, incluzand si partea verde care ii da atat un gust deosebit, cat si o culoare frumoasa preparatului;
  6. Puneti pe foc o tigaie cu putin ulei. Lasati uleiul sa se incinga, iar cand a inceput sa sfaraie, adaugati ceapa si usturoiul verde. Caliti legumele la foc potrivit, avand grija sa nu le ardeti. In cazul in care observati tendinta acestora de a capata o culoare maronie, reduceti imediat focul la minim si continuati calirea lor amestecand in continuu. Cand legumele au capatat o culoare aurie si au devenit sticloase, adaugati spanacul si frunzele de menta. Condimentati cu busuioc, sare si piper dupa gust. Lasati amestecul sa se caleasca pana cand cantitatea de lichid rezultata din deshidratarea spanacului se reduce la minim;
  7. La final adaugati mararul si zeama de lamaie. Continuati apoi fierberea timp de cinci – zece minute;
  8. Serviti preparatul distribuindu-l in cantitati egale si in forme cat mai deosebite pe farfurioare.

5. Crevetii sunt serviti adesea alaturi de alte fructe de mare si de regula cei mai multi dintre noi ii cunosc in forma pane. Va prezentam mai jos reteta de corabioare de creveti in sos de trufe pentru a va prezenta o alternativa la modul clasic in care ii cunoastem cu totii.

Ingrediente pentru reteta de corabioare de creveti in sos de trufe (2 trufe):

  • 2 creveti mari;
  • jumatate de kg de cartofi;
  • 500 ml de supa de legume;
  • 100 ml lapte;
  • 25 g unt;
  • 1 galbenus;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 ceapa frantuzeasca;
  • 10 g trufe;
  • 150 ml de vin alb;
  • 150 ml supa de pasare;
  • 250 ml smantana;
  • nucsoara, sare si piper
  • 1 lingurita ulei de trufe.

Mod de preparare pentru corabioare de creveti in sos de trufe:

  1. Se curata crevetii si se fierb in apa cu putina sare. Cand s-au fiert se lasa la scurs si apoi se prajesc la foc iute in putin ulei de masline;
  2. Se pregatesc cartofii pentru piure astfel: Se curata, se spala si se taie cubulete, apoi se pun la fiert in supa de legume. Cand s-au fiert se scurg printr-o sita si se lasa la scurs pana cand nu mai exista nici o urma de lichid. In cratita calda se adauga untul si laptele, apoi cartofii dupa ce s-au scurt. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se paseaza;
  3. Crema de trufe se prepara astfel: se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Cand s-au calit adaugati vinul si supa de pasare si lasati sa scada pana ce cantitatea de lichid se reduce la jumatate. Se adauga jumatate din cantitatea de smantana si se reduce din nou cantitatea la jumatate. Cand este gata se da intreaga compozitie prin blender si se condimenteaza cu piper, sare si 1 lingurita de ulei de trufe;
  4. Smantana ramasa se bate frisca si se introduce la frigider;
  5. La crema de trufe preparata anterior se adauga trufele tocate marunt si frisca;
  6. Preparatul se serveste avand ca baza piureul stropit cu crema de trufe. Peste piure se aseaza un crevete.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.