Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare pentru torturi.
1. Reteta de tort cu lime reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: jumatate de ora.
Timp de racire: trei ore.
Ingredientele necesare pentru sase portii de tort cu lime sunt urmatoarele:
Pentru blat:
- 100 grame piscoturi;
- 50 grame margarina pentru prajituri.
Pentru umplutura:
- doua lime;
- doua linguri zahar pudra;
- 200 grame frisca;
- trei foi de gelatina.
Pentru decor:
- trei lime.
Modul de pregatire pentru reteta de tort cu lime va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Dati piscoturile prin blender, apoi amestecati-le cu margarina topita pe baie de aburi, adaugati compozitia intr-o tava, nivelati-o;
- Stoarceti lamaile, amestecati zeama cu zaharul pudra si frisca, inglobati foile de gelatina, distribuiti compozitia peste blatul de piscoturi;
- Decorati cu felii de lime;
- Introduceti tortul in frigider si lasati-l sa se odihneasca timp de trei ore inainte de servire.
2. Reteta de tort cu smantana reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: trei sferturi de ora.
Ingredientele necesare pentru tortul cu smantana sunt urmatoarele:
- 350 ml smantana;
- 100 grame frisca;
- 200 grame biscuiti cu unt;
- 50 grame margarina pentru prajituri;
- un plic cu gelatina;
- o lingurita cu zahar pudra;
- o banana.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de tort cu smantana va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pisati biscuitii, amestecati-i cu margarina topita, adaugati compozitia pe fundul unei tavi;
- Amestecati restul de ingrediente, inclusiv banana intr-un blender pana la omogenizare;
- Distribuiti compozitia peste blatul de biscuiti;
- Introduceti tortul in frigider si lasati-l sa se inchege, apoi sectionati-l in felii triunghiulare;
- Pastrati tortul in frigider pentru consumul ulterior.
3. Reteta de tort cu gutui reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: trei sferturi de ora.
Ingredientele necesare pentru tortul cu gutui sunt urmatoarele:
Pentru blat:
- 100 grame pesmet alb;
- 50 grame zahar brun;
- un plic cu zahar vanilat;
- 50 grame unt;
- un plic cu praf de copt;
- un ou.
Pentru umplutura:
- gem de gutui.
Pentru glazura:
- frisca.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de tort cu gutui va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti blatul prin mixarea ingredientelor, coaceti-l pana cand testul scobitorii iese pozitiv, lasati-l sa se raceasca, apoi sectionati-l in doua parti egale;
- Adaugati gemul de gutui intre cele doua foi de blat;
- Decorati tortul in intregime cu frisca.
4. Reteta de tort cu dovleac reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora si jumatate.
Ingredientele necesare pentru patru portii de tort cu dovleac sunt urmatoarele:
Pentru aluat:
- sase linguri pesmet alb fin;
- cinci linguri zahar brun;
- un plic cu zahar vanilat;
- un plic cu praf de copt;
- trei linguri cu ulei de floarea soarelui;
- trei linguri coniac.
Pentru crema:
- 250 grame dovleac copt si pasat;
- 50 grame arahide macinate;
- 50 grame zahar pudra;
- scortisoara.
Pentru decor:
- 100 grame migdale sfaramate.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de tort cu dovleac va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti blatul, coaceti-l in cuptorul incins pana cand testul scobitorii iese pozitiv, apoi sectionati-l in doua parti egale;
- Distribuiti crema intre cele doua foi de blat, pastrati putina pentru decor;
- Distribuiti restul de crema pe intreaga suprafata a tortului, presarati fisticul macinat pe intreaga suprafata.
5. Reteta de tort cu cocos reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: trei sferturi de ora.
Ingredientele necesare pentru opt portii de tort cu cocos sunt urmatoarele:
Pentru blat:
- 100 grame margarina pentru prajituri;
- trei oua;
- 125 grame zahar brun;
- doua linguri fulgi de cocos;
- un plic cu zahar vanilat;
- un plic cu praf de copt;
- 250 grame faina alba;
- sare.
Pentru crema:
- 100 grame marmelada de lamaie.
Pentru decor:
- frisca;
- fulgi de cocos.
Modul de pregatire pentru reteta de tort cu cocos va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti blatul, coaceti-l in cuptorul incins pana cand testul scobitorii iese pozitiv, apoi sectionati-l in doua parti egale;
- Distribuiti marmelada intre cele doua foi de blat, apoi decorati tortul cu frisca si presarati-l cu fulgi de cocos.
6. Reteta de tort cu ricotta va este prezentata in cele ce urmeaza.
Timp de preparare: doua ore.
Ingredientele necesare pentru sase portii de tort cu ricotta sunt urmatoarele:
Pentru blat:
- o foaie de pandispan;
- 150 grame ciocolata neagra de menaj.
Pentru sirop:
- 50 grame miere;
- 100 ml apa;
- doua linguri rom alb.
Pentru crema:
- 250 grame ricotta;
- 50 grame iaurt bivolita;
- 150 grame zahar brun;
- doua pliculete de zahar vanilat;
- o esenta de vanilie;
- 20 grame cacao.
Pentru glazura:
- 150 grame cirese confiate;
- un pliculet de gelatina.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de tort cu ricotta va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti siropul amestecand ingredientele pana cand zaharul se dizolva in totalitate. Puneti siropul pe foc si lasati-l sa se ingroase;
- Pentru crema amestecati ricotta cu iaurtul, zaharul brun, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana la omogenizare. Impartiti crema in doua parti egale, o jumatate o lasati alba, cealalta o amestecati cu cacaua pana la omogenizare;
- Puneti blatul pe un platou incapator, insiropati blatul, apoi deasupra sa adaugati ciocolata de menaj data prin razatoarea cu ochiuri mari. Deasupra stratului de ciocolata adaugati cu ajutorul unei linguri crema de cacao si cea simpla, alternandu-le in asa fel incat sa formati un mozaic;
- Introduceti prajitura la frigider si lasati-o sa se raceasca timp de sase ore;
- Cand s-a racit suficient scoateti prajitura din frigider, rasturnati-o, iar pandispanul care acum reprezinta stratul superior il decorati cu ciresele confiate;
- Pregatiti gelatina urmand indicatiile de pe plic, apoi adaugati-o deasupra cireselor;
- Pastrati prajitura la frigider pana cand gelatina se intareste, apoi sectionati prajitura in formele dorite.
7. Reteta de tort cu fructe reprezinta un preparat delicios si in mod sigur extrem de aspectuos pe care urmand pasii de mai jos il puteti pregati cu usurinta in linistea caminului dumneavoastra. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru tortul cu fructe sunt urmatoarele:
Pentru blat:
- trei oua;
- trei linguri de zahar brun;
- trei linguri de pesmet alb;
- 50 grame ciocolata alba de menaj;
- un pliculet de praf de copt;
- sare.
Pentru prima crema:
- 150 grame zahar brun;
- 125 grame lapte praf;
- 50 grame margarina pentru prajituri;
- 75 ml lapte 3.5% grasime;
- o esenta de vanilie;
- 50 grame ananas din compot.
Pentru cea de-a doua crema:
- 100 grame crema de branza cu smantana;
- 100 ml smantana lichida;
- 100 grame mure;
- 75 grame zahar pudra;
- un plic de gelatina.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de tort cu fructe va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Spalati ouale, lasati-le sa se scurga sau stergeti-le bine cu o hartie absorbanta de bucatarie achizitionata din comert. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma omogena ce nu coboara din vasul in care a fost pregatita. Bateti galbenusurile bine pana cand se omogenizeaza, capata o culoare albicioasa si isi maresc volumul. Adaugati in continuare zaharul brun si amestecati pana cand obtineti o crema omogena in care nu se mai simt cristalele de zahar;
- Taiati ciocolata in cubulete, apoi puneti-o la topit pe baie de aburi, cand ciocolata s-a topit in totalitate lasati-o sa se raceasca, apoi inglobati-o in crema de galbenus pregatita asa cum v-am descris anterior, amestecati pana la omogenizare. In continuare inglobati treptat cu ajutorul unei linguri din spuma de albus preparata mai sus. Amestecati cu grija de sus in jos pentru a nu distruge in totalitate textura aerata a spumei, textura ce va conferi volum blatului;
- Cerneti pesmetul de doua – trei ori intr-un vas incapator, adaugati-i praful de copt. Amestecati pana la omogenizare, apoi cu ajutorul unei linguri inglobati treptat ingredientele uscate in crema pregatita la pasul de mai sus, amestecati energic pentru a evita formarea de cocoloase pana cand toate ingredientele uscate sunt integrate in compozitie. La final va trebui sa obtineti o compozitie de blat omogena;
- Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
- Pregatiti o tava pe care o ungeti cu unt sau ulei si o tapetati cu faina sau hartie de copt. Adaugati blatul in tava, nivelati-l cu ajutorul unui cutit pana cand acesta acopera in intregime tava intr-un strat de grosime egala;
- Introduceti tava in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient. Coaceti blatul la foc iute de 190 de grade Celsius timp de un sfert de ora, reduceti apoi temperatura la 160 de grade Celsius si continuati coacerea timp de jumatate de ora. Variatia temperaturii este extrem de importanta, ea ajuta blatul sa creasca si sa se coaca uniform in acelasi timp, asadar va recomandam sa nu ignorati acest pas. Inainte de a opri focul introduceti o scobitoare in centrul blatului, extrageti scobitoarea si inspectati-i suprafata, daca aceasta prezinta urme de aluat, inseamna ca blatul nu este copt si mai trebuie sa stea in cuptor iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea sa. Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat scobitoarea prezinta o suprafata perfect uscata, fara nici cea mai mica urma de aluat. Cand este gata lasati blatul sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa, in acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii, la cea din exterior se face in mod treptat, iar blatul nu va avea nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca. Cand s-a racit suficient scoateti blatul din tava si taiati-l pe orizontala in trei parti egale;
- Pentru prima crema taiati margarina in cubulete. Puneti pe foc o tigaie, lasati-o sa se incinga, apoi adaugati margarina, lasati margarina sa se topeasca la foc mic, amestecand in continuu pentru a evita afumarea sa, dar si pentru a-i grabi topirea. De indata ce s-a dizolvat in totalitate, lasati margarina sa se raceasca, apoi adaugati zaharul, amestecati pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie, veti obtine la final o consistenta cremoasa extrem de fina. Aduceti laptele aproape de temperatura de fierbere, adaugati-l peste spuma de margarina pregatita asa cum v-am descris anterior, amestecati pana la omogenizare, apoi adaugati esenta de vanilie si laptele de praf. Amestecati cu fermitate pentru a evita formarea de cocoloase. Scoateti ananasul din conserva si lasati-l sa se scurga bine, apoi sectionati-l in cubulete de dimensiuni egale. Puneti crema pe foc si lasati-o sa se ingroase, amestecati in continuu pentru a evita afumarea cremei. Gustul de afumat nu poate fi indepartat sub nici o forma, asadar putina atentie trebuie acordata preparatului la acest pas. Cand crema a ajuns la consistenta dorita, lasati-o sa se raceasca bine, apoi inglobati ananasul taiat in cubulete, amestecati cu grija de sus in jos pentru a nu distruge cubuletele de ananas, apoi pastrati crema la rece pana cand o veti folosi in preparat;
- Pentru cea de-a doua crema: Spalati murele, lasati-le sa se scurga, apoi treceti-le prin blender pana cand obtineti o pasta omogena. Bateti smantana lichida cu ajutorul unui mixer la viteza mare pana cand obtineti o crema de frisca ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata. Inmuiati gelatina urmand indicatiile de pe plic, apoi scurgeti-o bine si integrati-o in crema de frisca. Bateti crema de branza cu smantana cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema de branza omogena, amestecati crema cu frisca pana la omogenizare, apoi adaugati piureul de mure. Mixati pana la omogenizare, pastrati crema in frigider pana cand o veti folosi in preparat;
- Puneti pe un platou intins primul strat de blat. Scoateti prima crema din frigider si distribuiti-o cu ajutorul unui cutit deasupra blatului in asa fel incat sa-l acopere intr-un strat uniform de grosime egala. Adaugati deasupra primul strat de crema cel de-al doilea strat de blat. Apasati cel de-al doilea strat de blat pentru a adera cat mai bine de crema, insa nu exagerati cu presiunea pentru ca veti determina crema sa iasa in laterale. Scoateti si cea de-a doua crema din frigider, distribuiti-o la fel ca prima intr-un strat uniform de grosime egala deasupra blatului cu ajutorul unui cutit. Adaugati si cel de-al treilea strat de blat, presand usor deasemenea pentru a permite aderarea acestuia de crema. Decorati tortul cu fructe in partea superioara sau ornati-l cu frisca;
- Introduceti tortul in frigider si lasati blaturile sa se insiropeze timp de doua ore;
- Cand este gata sectionati tortul in feliute triunghiulare si serviti-l pe farfurioare de desert.
8. Reteta de tort cu pere va este prezentata pas cu pas in cele ce urmeaza.
Timp de preparare: o ora.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- cinci pere;
- trei linguri de zahar brun;
- 50 grame unt.
Pentru blat:
- trei oua;
- trei linguri de zahar brun;
- trei linguri de pesmet alb;
- trei linguri de lapte;
- un plic de zahar vanilat;
- sare.
Pentru ornat:
- 200 ml frisca.
Pentru decor:
- banane si kiwi.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de tort cu pere va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Curatati perele, indepartati-le cotorul;
- Caramelizati zaharul, adaugati untul, apoi cand amestecul s-a intarit adaugati perele in vas, in asa fel incat sa acoperiti intreaga suprafata a acestuia;
- Pregatiti blatul amestecand ingredientele mentionate mai sus, adaugati compozitia de aluat in vasul cu zaharul caramelizat si pere;
- Introduceti vasul in cuptorul incins si lasati aluatul sa se coaca pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
- Scoateti blatul din vas prin rasturnare, distribuiti frisca pe intreaga suprafata a tortului, apoi decorati-l cu banane si kiwi taiate in rondele.
9. Va prezentam mai jos ingredientele necesare, dar si modul de preparare pentru reteta de tort dulce – amar.
Timp de preparare: 2 ore.
Ingredientele necesare pentru 4 portii:
- blat de tort din comert;
- 800 grame crema mascarpone;
- 250 grame zahar;
- 500 ml de cappuccinno;
- 10 galbenusuri;
- 800 ml de ciocolata amaruie;
- frisca.
Modul de preparare pentru reteta de tort dulce – amar:
- Amestecati crema mascarpone cu zaharul si galbenusurile pana la omogenizare;
- Taiati blatul in trei foi egale pe care le insiropati cu cappuccinno;
- Adaugati crema obtinuta anterior peste fiecare foaie de blat, decorati tortul la exterior cu intreaga cantitate de ciocolata amaruie, apoi cu frisca lichida;
- Lasati tortul la frigider timp de o ora inainte de servire.
10. Reteta de tort cu cirese va prezinta un desert delicios si extrem de usor de preparat.
Timp de preparare: o ora.
Timp de coacere: o ora.
Ingredientele necesare pentru cinci portii sunt urmatoarele:
Pentru blat:
- 200 grame de faina;
- 100 grame zahar;
- 125 grame margarina pentru prajituri;
- 50 ml smantana;
- 3 galbenusuri;
- un plic de zahar vanilat;
- sare.
Pentru umplutura:
- 150 grame ciocolata alba;
- 150 grame margarina pentru prajituri;
- 3 galbenusuri;
- 100 ml lapte;
- 100 grame zahar pudra;
- 0 lingura de faina.
Pentru decor:
- lichior de cirese;
- 40 grame ciocolata amaruie;
- ciocolata cu alune;
- cirese.
Modul de pregatire pentru reteta de tort cu cirese este urmatorul:
- Preparati aluatul amestecand bine toate ingredientele pana cand obtineti un aluat ferm pe care il introduceti in frigider timp de o ora. Scoateti aluatul impartiti-l in zece parti egale, pe care le intindeti in foi subtiri. Coaceti foile pe fundul unei tavi tapetate in cuptorul incins in prealabil;
- Topiti ciocolata alba pe baie de aburi, adaugati galbenusurile, laptele, margarina, zaharul pudra si faina. Amestecati bine pana la omogenizare, apoi lasati crema sa se ingroase bine;
- Distribuiti crema intre foile coapte si racite;
- Topiti ciocolata amaruie, distribuiti-o la suprafata prajiturii, presarati-o cu ciocolata cu alune rasa si ciresele stropite cu lichior de cirese.
Va dorim: Pofta buna!