Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete pe baza de oua.
1. Reteta de spanac cu oua prajite reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru spanacul cu oua prajite sunt urmatoarele:
- jumatate de kilogram de spanac;
- trei catei de usturoi;
- trei oua;
- faina;
- supa de legume;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de spanac cu oua prajite va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti spanacul in supa de legume, lasati-l sa se scurga;
- Formati un rantas din ulei si faina, adaugati spanacul, caliti timp de cinci minute, adaugati treptat supa de legume pana cand spanacul ajunge la consistenta dorita;
- La final adaugati usturoiul sectionati in feliute;
- Prajiti ouale;
- Serviti spanacul cu cate un ou prajit deasupra.
2. Reteta de oua umplute reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru ouale umplute sunt urmatoarele:
- patru oua;
- 100 grame branza de vaci;
- o legatura de marar tocat marunt;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de oua umplute va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti ouale, sectionati-le pe jumatate, indepartati-le galbenusurile;
- Amestecati branza cu galbenusurile si mararul tocat pana cand obtineti un amestec omogen;
- Umpleti ouale cu aceasta compozitie;
- Pastrati-le la rece pana cand le veti degusta.
3. Reteta de rulada de porc cu oua reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: o ora.
Ingredientele necesare pentru rulada de porc cu oua sunt urmatoarele:
- doua oua fierte tari;
- doua felii de muschi de porc;
- 100 ml supa de legume;
- 100 ml vin alb sec;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de rulada de porc cu oua va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Aplatizati bine muschiul de porc, adaugati cate un ou fiert peste fiecare felie, apoi rulati;
- Adaugati ruladele condimentate dupa gust intr-un vas termorezistent, adaugati apa si vinul;
- Coaceti preparatul in cuptor stropindu-l din cand in cand cu sosul din tava;
- Serviti preparatul cald alaturi de garnitura dorita.
4. Reteta de ciorba din oua reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: o ora.
Ingredientele necesare pentru ciorba din oua sunt urmatoarele:
- 100 grame orez;
- doua oua;
- leustean;
- bulion;
- bors;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de ciorba din oua va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Puneti orezul la fiert intr-o cantitate suficienta de apa, cand acesta s-a fiert adaugati bulionul si bors dupa gust, dati ciorba in doua – trei clocote, apoi opriti focul si presarati leusteanul tocat marunt;
- Pregatiti o omleta, taiati-o in fasiute si presarati fasiutele pentru fiecare portie;
- Serviti ciorba de indata ce este gata.
5. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de spaghete cu ciuperci si oua.
Timp de preparare: o ora si jumatate.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- 200 grame spaghete;
- 100 grame pesmet alb;
- doua oua;
- 200 ml lapte;
- o ceapa;
- 250 grame ciuperci;
- ulei;
- parmezan ras;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de spaghete cu ciuperci si oua va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Puneti spaghetele la fiert in apa fierbinte cu putin ulei si un praf de sare, apoi cand sunt gata lasati-le sa se scurga intr-o strecuratoare;
- Bateti ouale cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati laptele si treptat pesmetul. Amestecati cu fermitate pentru a evita formarea de cocoloase pana cand pesmetul este perfect integrat in compozitie;
- Caliti ceapa data prin razatoarea cu ochiuri mari pana cand devine sticloasa, apoi adaugati ciupercile taiate in cubulete. Continuati sa caliti amestecul pana cand cantitatea de lichid rezultata din deshidratarea ciupercilor se reduce la minim. Amestecati spaghetele cu legumele calite. Condimentati cu sare si piper;
- Pregatiti un vas termorezistent pe care il ungeti cu unt. Adaugati amestecul de legume si spaghete in vas, apoi continuati cu compozitia de oua, lapte si pesmet pregatita anterior. Presarati deasupra parmezanul ras;
- Introduceti vasul in cuptorul incins si coaceti preparatul la foc mediu timp de jumatate de ora sau pana cand se incheaga bine si parmezanul se topeste in totalitate;
- Serviti preparatul de indata ce este gata.
Va dorim: Pofta buna!