Casă și grădinăSfaturi pentru transformarea podului în mansardă și amenajarea acestui spațiu

Sfaturi pentru transformarea podului în mansardă și amenajarea acestui spațiu

Foarte multe persoane care locuiesc la casa nu cunosc adevaratul potential al casei lor si nu o amenajeaza corespunzator. Si unul dintre exemple este acela ca cele mai multe persoane folosesc podul casei pentru depozitarea diverselor lucruri care pot fi asezate cu usurinta si in alta parte in asa fel incat podul sa poata fi transformat intr-o camera utila, mai ales daca spatiul reprezinta o problema si doriti ca locuinta dumneavoastra sa mai aiba un dormitor, un living interesant, o camera de relaxare sau un birou ferit de agitatia caracteristica locuintei. Asadar, transformarea podului in mansarda se poate face in cativa pasi simpli, iar avantajele de a avea o mansarda sunt numeroase, dupa cum veti putea observa si in randurile care urmeaza.

Primul pas si cel mai important este realizarea unui plan pentru viitoarea mansarda. Este bine sa consultati un specialist pentru a realiza planul, sau il puteti pune chiar si dumneavoastra la punct urmarind site-urile si revistele de specialitate. Inainte de a achizitiona materialele necesare si de a va apuca de treaba, trebuie sa aveti o idee despre cum ati dori ca mansarda dumneavoastra sa arate si mai ales in ce camera doriti ca aceasta sa fie transformata.

Proiectul mansardei trebuie sa contina si modul in care vor fi orientate ferestrele. Este foarte important ca sursa naturala de iluminat sa fie amplasata corespunzator intr-o astfel de incapere deoarece ferestrele nu vor fi orientate normal, ci vor fi orientate in functie de modul in care este dispus acoperisul. Daca pentru dormitorul de la mansarda veti dori ca lumina naturala sa fie mai slaba, ferestrele vor fi mai mici, iar daca mansarda va fi transformata in camera de zi sau birou, atunci ferestrele pot avea dimensiuni mai mari.

Ferestrele vor fi montate de catre pesoanele specializate.

Dupa planificarea si achizitionarea materialelor necesare pentru compartimentarea viitoarei mansarde si pentru izolarea acesteia, este important sa eliberati podul. Obiectele depozitate in acest loc vor fi sortate si depozitate ulterior in alt loc.

Tranformarea podului intr-o incapere locuibila presupune existenta unei foarte bune termoizolatii. Asa ca este foarte important sa izolati termic acesta incapere, cea mai potrivita solutie fiind, dupa cum afirma specialistii, folosirea vatei minerale.

Pasul care urmeaza izolatiei este compartimentarea corecta a viitoarei mansarde, de preferat printr-o structura metalica, adica folosirea placilor de gipscarton. Metoda de compartimentare va fi aleasa inca din stadiul de planificare, iar folosirea acestor placi va va permite sa jonglati in mod creativ cu spatiul pe care il aveti la dispozitie. De asemenea, puteti folosi si o structura pe lemn, in functie de preferinte.

Mare atentie la tavan. Multe persoane se intreaba daca pot izola tavanul direct sub tigla sau oricare este materialul folosit pentru izolarea acoperisului, insa este important sa existe o folie cu rol de protectie pentru a evita neplacerile ulterioare. De asemenea, tot in legatura cu tavanul, puteti alege si inaltime viitoarei camere de la mansarda.

Alegeti si podeaua potrivita si dupa montarea sa puteti trece la decorarea mansardei dupa preferintele dumneavoastra.

Nu uitati de scara care face legatura intre mansarda si restul casei. Puteti alege o mica scara interioara care sa usureze accesul catre camera superioara.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Specialistii recomanda utilizarea izolatiei cu celuloza, mult mai eficienta decat cele clasice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.