Casă și grădinăIdei și reguli pentru a integra stilul Feng shui în casa ta

Idei și reguli pentru a integra stilul Feng shui în casa ta

Motive pentru care fiecare dintre dumneavoastra ar trebui sa isi amenajeze locuinta conform principiilor feng shui sunt numeroase si vom incerca sa subliniem cateva dintre acestea si in randurile urmatoare, dupa care va vom oferi cele mai interesante idei feng shui pentru casa care sa va ajute sa aduceti pacea si echilibrul in locuinta dumneavoastra.

Pentru cei care nu stiu, feng shui reprezinta o arta si in acelasi timp si o stiinta complexa care isi are originile pe teritoriul Chinei si care are o istorie de peste 3000 de ani. Principalul scop al artei feng shui este echilibrarea energiilor in timp si spatiu pentru ca cel din urma sa se transforme intr-un loc care sa aduca bunastare din toate punctele de vedere. Din punctul de vedere al semnificatiei cuvintelor, “feng” se poate traduce ca vant, iar “shui” ca apa, aceste doua elemente ale naturii avand o mare importanta pentru cultura asiatica, fiind simbolul bunastarii din toate punctele de vedere.

Avand in vedere scurta definitie pe care am incercat sa o oferim acestei arte care devine din ce in ce mai populara, credeti ca motive pentru care si dumneavoastra ar trebui sa imbratisati si mai ales sa aplicati principiile care stau la baza acestei arte sunt putine? Din contra, de aceea in randurile urmatoare vom incerca sa subliniem cateva motive care cu siguranta va vor face sa aduceti cateva modificari in locuinta dumneavoastra pentru a atrage energiile pozitive, linistea si armonia.

Inainte de toate, motivul principal pentru a aplica regulile feng shui propriei locuinte este, dupa cum am spus si anterior, echilibrarea energiilor si transformarea locuintei intr-un centru de energie pozitiva care va va ajuta sa va incarcati bateriile in fiecare zi.

Imbunatatirea starii de sanatate reprezinta un alt motiv pentru care foarte multe persoane aleg sa aplice tehnicile feng shui in locuinta.

Gasirea unui loc de munca potrivit si atingerea stabilitatii din punct de vedere financiar nu mai reprezinta un vis, ci se pot transforma in realitate daca principiile feng shui sunt aplicate corespunzator.

Problemele in relatiile cu cei din jur, cu familia si cu cei de la locul de munca si mai ales problemele amoroase pot fi si ele rezolvate daca regulile feng shui sunt aplicate corect.

Persoanele creative care nu gasesc spatiul si inspiratia necesara pot atinge o stare de echilibru daca vor crea intr-un cadru echilibrat, iar echilibrul poate fi atins cu ajutorul tehnicilor feng shui.

Cand nimic nu va mai satisface, va simtit agitati, nu mai aveti chef de nimic si nici macar propria locuinta nu mai reprezinta locul in care va puteti relaxa si starea de anxietate persista indiferent de ceea ce ati face, este timpul sa incercati feng shui.

budha

Idei feng shui pentru o casa armonioasa

1. Faceti curatenie! Cat de des se poate. Acesta este pasul cel mai important pentru a permite energiilor pozitive sa patrunda in locuinta dumneavoastra. Acest lucru nu se va intampla niciodata daca locuinta dumneavoastra este caracterizata prin dezordine si murdarie.

2. Aruncati lucrurile vechi pe care nu le mai folositi! Atunci cand faceti curat nu uitati sa aruncati tot ceea ce este vechi si nu va mai trebuie. Multi dintre dumneavoastra pastreaza obiecte vechi, si nu va ganditi la decoratiuni sau amintiri pastrate din generatie in generatie, ci la obiecte de uz casnic care chiar nu isi mai au locul. Nu pastrati lucruri care nu va plac, obiecte sparte sau ciobite

3. Organizarea este si ea foarte importanta si chiar se poate spune ca sta la baza artei feng shui avand in vedere ca fiecare colt al locuintei dumneavoastra va primi atentia cuvenita in functie de elementul reprezentativ.

4. Eliminati obiectele ascutite! Pare ciudat si in acelasi timp dificil sa indepartati toate obiectele ascutite din locuinta dumneavoastra, pornind de la cutite, pana la colturile obiectelor de mobilier. Se spune ca acestea inlatura energiile pozitive de aceea este indicat sa alegeti obiecte de mobilier potrivite iar obiectele ascutite care va sunt utile sa fie ascunse in sertare si in alte locuri de depozitare.

5. Alegeti culorile potrivite! Culorile reprezinta unul dintre cele mai importante elemente ale artei feng shui de aceea, inainte de a incepe sa aplicati tehnicile feng shui, este important sa va documentati temeinic pentru a cunoaste cu exactitate ce culori si mai ales in ce camere este bine sa le folositi. Specialistii feng shui recomanda folosirea unei singure culori pentru fiecare camera iar daca doriti sa alegeti mai multe culori, numarul acestora nu trebuie sa depaseasca cifra trei si este foarte important sa faca parte din aceeasi paleta cromatica.

6. Lasati lumina naturala sa patrunda in locuinta! Lumina joaca un rol foarte important atunci cand doriti sa atrageti energia pozitiva “chi” in locuinta dumneavoastra prin intermediul tehnicilor feng shui. O locuinta in care lumina naturala este prezenta este o locuinta mult mai sanatoasa si mai plina de vitalitate. Cu toate acestea, nu este bine nici sa se exagereze ci sa se foloseasca perdele si draperii care sa va permita sa jonglati tot timpul cu lumina soarelui. De asemenea, lumina artificiala este si ea importanta. O locuinta amenajata in functie de principiile feng shui nu va fi niciodata invaluita in intuneric, pentru ca si noaptea este indicat sa se foloseasca chiar si o sursa foarte slaba de lumina. Folosirea luminii fluorescente nu este permisa.

7. Aerisiti frecvent! Aceasta regula trebuie sa se aplice oricarei locuinte, indiferent daca respecta sau nu principiile feng shui. Aerul curat, “vantul” din feng shui, reprezinta un element foarte important pentru atragerea energiilor pozitive. Lumina de foarte buna calitate si aerul sunt esentiale daca doriti sa atrageti energiile pozitive in locuinta dumneavoastra.

8. Folositi corect cele cinci elemente de baza ale feng shui! Pentru a atrage energia pozitiva in locuinta dumneavoastra si pentru a crea acea atmosfera calda, primitoare si plina de vitalitate, dar si pentru a rezolva problemele despre care am amintit in primele randuri ale articolului, este important sa va documentati cu privire la aceste cinci elemente de la baza artei feng shui: apa, foc, lemn, metal si pamant. Fiecare element este responsabil pentru un anumit tip de energie.

Folositi cat mai multe decoratiuni naturale! Lemnul, pietrele si nu in ultimul rand plantele reprezinta principalele elemente decorative ale oricarei locuinte care respecta si aplica tehnicile feng shui.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.