Casă și grădinăÎndepărtarea mirosului de tutun din casă, sfaturi și sugestii pe care le...

Îndepărtarea mirosului de tutun din casă, sfaturi și sugestii pe care le puteți încerca

Chiar daca sunteti fumatori sau doar membrii familiei dumneavoastra sunt, sau pur si simplu aveti musafiri care au fumat in interiorul locuintei, indepartarea mirosului de tutun din casa reprezinta un pas important, insa oarecum dificil, deoarece fumul de tigara se impregneaza rapid in tesaturi si nu numai. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom oferi cateva sfaturi utile pentru a indeparta cu succes mirosul de tutun din casa.

Mirosul de tutun este foarte neplacut chiar si pentru fumatori, sa nu mai vorbim despre nefumatori pentru care reprezinta un adevarat chin. Desi cei mai multi dintre dumneavoastra care se confrunta cu aceasta problema au incercat tot felul de trucuri, de la spray-uri de camera anti-tabac pana la betisoare parfumate, acestea nu sunt de ajuns, ba chiar combinatiile de mirosuri pot deveni uneori suparatoare.

Daca in locuinta dumneavoastra se fumeaza doar “la ocazii” ar trebui sa va considerati norocosi. Pentru a nu lasa fumul de tigara sa se infiltreze rapid, in scrumiere puteti turna cateva picaturi de otet. Otetul are proprietatea de a a absorbi fumul de tigara si daca veti aerisi foarte bine incaperea si veti spala perdelele sau draperiile cat mai rapid posibil, mirosul de tutun nu va persista.

Insa, daca se fumeaza frecvent in locuinta, lucrurile par sa se complice. Dupa cum am mentionat si anterior, fumul de tigara imbacseste rapid toate tesaturile si, in combinatie cu praful, se va aseza imediat pe obiectele de mobilier. De aceea este foarte important ca toate tesaturile, de la perdele, draperii si lenjerii de pat, pana la covoare, cuverturi si orice inseamna material textie, sa fie curatate sau eventual spalate. Doar in acest fel fumul de tigara va fi indepartat.

Stergeti praful in fiecare zi in camerele in care se fumeaza frecvent. Dupa cum am mentionat si anterior, praful si tutunul se amesteca iar rezultatul nu va fi deloc unul foarte placut. De asemenea, este important sa stergeti toate obiectele decorative precum si geamul interior al ferestrelor pentru ca fumul de tigara efectiv se lipeste de tot.

Aspirati foarte bine intreaga locuinta si stergeti covoarele cu apa si otet. Otetul este un ingredient minune pentru curatenie.

Pentru indepartarea mirosului de tutun din casa, prin micile unghere, asezati castronele cu apa si otet, otet simplu, zat de cafea sau chiar carbune. Desi par inestetice (tocmai de aceea va sfatuim sa le asezati in locuri mai putin vizibile), aceste ingrediente pe care cu siguranta fiecare dintre dumneavoastra le are in acasa, fac adevarate minuni. Otetul, zatul de cafea si carbunii au capacitatea de a absorbi foarte rapid mirosurile neplacute din locuinta, in special mirosul de tutun.

Citricele, in special sucul de lamaie, sunt ideale pentru improspatarea aerului din locuinta si pentru indepartarea mirosurilor neplacute. Stoarceti o lamaie si amestecati sucul rezultat cu apa si turnati totul intr-un recipient cu pulverizator. Pulverizati solutia in intreaga incapere.

De asemenea, puteti folosi coji de portocala, lamaie si grapefruit pentru a indeparta mirosul de tutun. Este de ajuns sa le asezati in mici boluri pe care le veti amplasa in camerele in care se fumeaza si aroma lor va invalui intreaga atmosfera.

Indepartarea mirosului de tutun din casa este imposibil de realizat daca locuinta nu este aerisita. Este important sa aeristi cat de mult este posibil.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.