Daca sunteti fericitul posesor al unei gradini si nu gasiti modalitatea perfecta de a va petrece timpul intr-un colt din natura, amplasarea unui hamac este ideea cea mai potrivita. Hamacul din gradina reprezinta visul oricarei persoane care locuieste la casa si detine chiar si o mica gradina, hamacul fiind locul ideal pentru odihna si relaxare in sanul naturii.
Hamacul din gradina reprezinta o adevarata oaza de relaxare atat pe timp de vara, cat si de toamna sau primavara. De la inceputul toridei verii circula pe internet o fotografie conceptuala in care un arbore “spune” ca racoarea sa este mai puternica decat cea a cinci aparate de aer conditionat, lucru care este pe deplin adevarat.
Daca in gradina dumneavoastra aveti un copac atunci chiar sunteti cea mai norocoasa persoana, deoarece puteti sa va amplasati hamacul chiar sub umbra acestuia. In mod traditional, un hamac este prins de doi copaci, insa cei care nu au suport stabil pentru hamac in gradina isi pot achizitiona unul pe suport metalic. Si daca nu doriti sa investiti intr-un hamac, il puteti confectiona chiar dumneavoastra.
Motive pentru care ar trebui sa aveti un hamac in gradina personala sunt numeroase. Dupa cum am spus si anterior, hamacul poate deveni locul in care sa ve petrecti timpul liber, locul in care puteti dormi, va puteti relaxa si odihni citind cartea preferata sau ascultand muzica. Nimic nu se compara cu relaxarea din sanul naturii, ascultand suieratul vantului printre frunze si cantecul nostim al greierilor.
Daca ar fi sa facem o scurta incursiune in istoria hamacului, acesta a fost utilizat inca din timpurile stravechi fiind un element de referinta in cultura americanilor nativi. Realizarea unui hamac presupune foarte multa maiestrie, fiind considerata o adevarata arta. Treptat, aceasta arta s-a raspandit in intreaga lume si nu este de mirare ca hamacul a devenit un element atat de ravnit.
Cum se instaleaza un hamac?
Instalarea unui hamac clasic este o operatiune foarte simpla; pentru aceasta este nevoie sa aveti cei doi “stalpi” de rezistenta care sa va poata sustine – copacii despre care vorbeam anterior, sau alte elemente din gradina, conditia fiind ca acestea sa aiba un diametru de cel putin 15 cm si o inaltime de aproximativ 1,50 m pentru ca in momentul in care va veti aseza acesta se va lasa. Mai mult decat atat, distanta dintre cele doua puncte de prindere trebuie sa fie de aproximativ 2 m. Daca factorii mentionati nu sunt indepliniti, confortul oferit de hamac va fi redus. Nu trebuie decat sa va alegeti modelul preferat si sa urmati instructiunile pentru montare.
Daca doriti sa aveti un hamac a carui pozitie sa o schimbati, in asa fel incat sa va bucurati de el chiar si la adapost pe timp de ploaie, cel fixat pe cadru metalic reprezinta fara indoiala alegerea ideala. Acest hamac se monteaza foarte usor si este foarte simplu de intrebuintat. Singurul dezavantaj al acestuia este ca ocupa mai mult spatiu.
Daca doriti sa confectionati un hamac aveti nevoie de aproximativ 3 m de material foarte rezistent cu impriemul sau modelul dorit, un ac de cusut si ata foarte groasa, foarfeca, centimetru si aproximativ 15 m de sfoara rezistenta, de preferat din polipropilena. Materialul va fi cusut in asa fel incat sa fie suficient de lat si suficient de lung iar tivul prin care se va trece sfoara trebuie sa fie foarte bine intarit. La sfaristul acestui proces, hamacul poate fi montat in gradina, iar dumneavoastra va puteti bucura de cateva momente relaxante petrecute in mijlocul naturii.
Hamacul din gradina poate fi frumos decorat cu pernite decorative si in acest fel puteti crea in gradina un minunat centru de relaxare.