Animale de companiePisica din rasa Cornish Rex - pisica elegantă cu blanița ondulată

Pisica din rasa Cornish Rex – pisica elegantă cu blanița ondulată

Cornish Rex este o pisica mai putin obisnuita pentru multi dintre noi ca si aspect, insa de unii poate mult mai apreciata ca si rasa, avand in vedere infatisarea sa de felina de colectie. Face parte din categoria pisicilor cu parul scurt si este originara din Anglia, din Cornwall, de unde practic isi culege si numele.

Cornish Rex este o pisica deosebit de eleganta, are blanita scurta si ondulata, este de statura mica spre medie, dar avand in vedere ca blana sa nu-i da un aspect robust poate fi considerata de unii chiar maruntica. Blana reprezinta totodata si un semn distinctiv al acestei rase care poate fi chiar carliontata sau plina de onduleuri, insa mereu scurta si ii lipseste un strat primar.

Are practic un aspect dezordonat al blanii dat de fiecare fir care este carliontat separat si la atingere da o senzatie de plus, foarte placuta. Se considera ca are o fata de vulpe, cu urechile sale mari si mereu in alerta, fapt ce demonstreaza ca felina este mereu in alerta, plina de actiune si de voiosie, iubind sa traiasca si in aer liber.

In ciuda faptului ca aparent are o constitutie plina de delicatete si chiar lunga, fina, oasele sale sunt destul de puternice, asemeni corpului. Picioarele o fac o adevarata balerina pe patru labe, deoarece sunt lungi, subtiri si drepte, terminandu-se cu labe de forma ovala. Creeaza o impresie de inaltime fantezista. Coada acestei pisici este lunga si subtire, mai groasa la baza dar subtiata usor inspre varf si lejer arcuita spre fata.

Capul acestei pisici este de latime mijlocie cu urechile situate chiar sus, are pometii inalti si fruntea curbata iar nasul sau este drept. Urechile sunt late la baza, chiar foarte mari in comparatie cu corpul sau micut, iar spre varf se subtiaza usor, fiind de forma unui triunghi rotunjit la varf.

Cornish Rex este o pisica putin bizara pentru cei care nu sunt tocmai specialisti in ale raselor de feline, iar un prim impact vizual ar putea cauza o oarecare compasiune asupra aspectului acesteia. Buclele din blana sa sunt foarte dese si intamplator formate, mai ales pe zona spatelui, iar mustatile sale, cat si sprancenele sunt la fel de ondulate.

In cazul in care va achizitionati un exemplar din aceasta rasa si intentia dumneavoastra este sa o duceti la concursurile de frumusete, inainte de toate trebuie sa va asigurati ca nu are portiuni cu par lipsa si nici portiuni cu par drept. La maturitate o pisica Cornish Rex trebuie sa aiba greutatea cuprinsa intre 2.5 si 4.5 kilograme.

Mod de viata

Cornish Rex
Cornish Rex

Pisicile din rasa Cornish Rex au tendinte de ingrasare si mai ales pentru faptul ca sunt foarte pofticioase iar inima stapanului lor nu le poate refuza nimic, pot avea chiar probleme cu luatul in greutate. Asadar asigurati-va ca o astfel de pisica ajunge la aproximativ 70 pana la 90 kilocalorii la un kilogram pe zi si supravegheati-le indeaproape dieta. E spre binele lor si spre linistea dumneavoastra.

In ce priveste sanatatea acestei pisici, ele trebuie duse la un control periodic mai ales in pragul varstei a treia care incepe intre opt si zece ani. Se recomanda realizarea analizelor la sange inca din perioada adolescentei, aceste analize putand da diagnosticul de diverse afectiuni la ficat sau la rinichi, probleme care din pacate pot aparea mai tarziu, indiferent de cata grija aveti de felina, datorita inaintarii in varsta. Trebuie stiut indeosebi faptul ca atunci cand ajung sa fie chiar batrane vor necesita o reducere a portiei de mancare.

In tinerete sunt foarte energice si foarte prietenoase cu alte pisici, cat despre animale de alta rasa nici nu se pune vreo problema. Nu vor prezenta necazuri din acest punct de vedere. Nu este totusi indicat sa le lasati prea mult timp in preajma copiilor mici, pentru ca vor avea de suferit ori ele din cauza nazbatiilor micutilor ori micutii din cauza tulburarilor pisicii, care nu are intotdeauna rabdare cu ei.

Cornish Rex este o pisica foarte inteligenta care iubeste compania umana dar si a felinelor in general, simtandu-se chiar bine in preajma lor, oricat de diferite ar fi fata de ea. Neobisnuit in comportamentul ei este faptul ca cerseste mereu atentia celor din jur iar in cazul in care nu o va primi nu se va opri din cersit pana cand cineva nu-i va cadea in mreje.

Cel mai indicat este sa va achizitionati un asemenea exemplar numai in cazul in care stiti sigur ca unul dintre membrii familiei va fi acasa, in caz contrar Cornish Rez poate sa fie afectata emotional, ea detesta sa stea singura si poate ajunge sa fie chiar nefericita. Un alt aspect neobisnuit al rasei din punct de vedere comportamental este acela ca adesea se poate purta ca un caine, mai ales cu musafirii pe care trebuie sa-i investigheze inca din momentul in care intra pe usa.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.