Casă și grădinăProtejarea grădinii împotriva animalelor, cum țineți rozătoarele departe

Protejarea grădinii împotriva animalelor, cum țineți rozătoarele departe

Desi inamicii numarul unu ai plantelor din gradina personala sunt, fara indoiala, insectele, gradina poate fi distrusa si de unele animale salbatice, mai ales daca locuiti in apropierea unei paduri sau intr-o zona de munte. Protejarea gradinii impotriva animalelor reprezinta asadar un pas foarte important pentru a avea gradina mult visata si pentru a va putea bucura de legumele proaspete si dezvoltate in mod natural.

Va intrebati probabil care sunt animalele care va pot ataca gradina si pot produce adevarate ravagii. Ei bine, cele mai frecvent intalnite animale care va pot distruge gradina personala sunt rozatoarele. Pe langa acestea, porcul mistret poate, de asemenea, sa va distruga intreaga recolta, iar dihorul este o adevarata pacoste pentru gradinari. Gradina trebuie sa fie protejata de animalele salbatice, indiferent de felul acestora, fara a le rani.

Pentru a proteja gradina impotriva animalelor puteti construi o mica bariera in jurul gradinii dumneavoastra care cu siguranta va impiedica patrunderea animalelor in gradina. Si pentru ca unele rozatoare, cum ar fi soarecii si sobolanii au dimensiuni mai mici fata de iepurii de camp, plantati in jurul gardului plante aromatice care, prin aroma loc puternica, vor tine la distanta animalele mentionate. Lavanda, busuiocul, usturoiul, menta si salvia se numara printre plantele pe care animalele nu le suporta.

O metoda naturala prin care iepurii nu va vor mai calca gradina este pudrarea de boia in jurul plantelor care ar putea reprezenta punctul de atractie al acestor rozatoare.

Veveritele sunt niste rozatoare tare simpatice, insa nu si atunci cand vin nepoftite in gradina dumneavoastra. Si de aceasta data puteti pudra boia de ardei iute pe langa plantele care pot constitui tinta micilor rozatoare, deoarece acestea au mirosul foarte sensibil si se vor indeparta cu siguranta daca vor simti intepatura iute a prafului de boia.

O alta metoda pentru protejarea gradinii impotriva animalelor este folosirea unor dispozitive cu ultrasuente special concepute pentru gradini. Dispozitivele sunt foarte utile deoarece pretul lor nu este deloc ridicat iar avantajele sunt numeroase. Nu se folosesc substante toxice asa ca nu pot fi daunatoare nici pentru om, dar nici pentru animale. Ultrasunetele sunt percepute doar de catre animalele care doresc sa se apropie de gradina si, fiind resimtite atat de puternic, acestea se vor indeparta.

Asadar, pentru a va proteja gradina de daunatori alegeti metoda care considerati ca se potriveste cel mai bine in asa fel incat sa fiti feriti de eventualele neplaceri.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.