Animale de companieDistrează-te în parc cu un câine jucăuș din rasa Boston Terrier

Distrează-te în parc cu un câine jucăuș din rasa Boston Terrier

Boston Terrier este un caine care face parte din categoria terrierilor si este un caine mic de statura, cu blana scurta si moale, iar capul sau si aspectul acestui arata inteligenta acestui caine. Aceasta rasa este rezultatul unei incrucisari in care s-a dorit a micsora marimea unui caine care avea peste 20 de kg (Old Boston Bulldogge-Vechiul Bulldog de Boston) si care era folosit la luptele de caini de tip pit si bull terrier.

La prima vedere cu siguranta nu va ganditi ca acest caine ar fi fost in trecut un foarte bun luptator insa pe vremea aceia cainii se luptau pe categorii, si erau trei astfel de categorii: usori, medii si grei. Dupa cum ii spune si numele acest caine este original din Boston si este unul dintre putine rase de caini de lupta care provin din aceasta tara, din Statele Unite ale Americii.

Boston Terrier-ul este un caine inteligent si mereu in alerta, are ochii mari, rotunzi, departati unul de altul iar culoarea acestora este inchisa. Mersul acestui caine este unul care inspira stabilitate si putere si de aici ne vom da seama ce istoric a avut el si ce luptator era odata.

Chiar daca in trecut Boston Terrierul era un caine creat special pentru a se lupta, astazi acesta este un foarte bun caine de companie si este ideal pentru cei care vor sa aiba un aliat cu care sa se joace pentru ca acesta este intotdeauna pus pe ghidusii si niciodata nu va refuza sa se joace cu tine.

Boston Terrierul este un caine foarte atent cu copiii, dar in acelasi timp si cu persoanele in varsta. Personalitatea sa foarte jucausa si comica il face sa doreasca in permanenta afectiunea unui membru al familiei, asa ca o sa-l vedeti ca se imprieteneste cu toata lumea.

Boston Terrier
Boston Terrier

Daca aveti in casa si alte animale in afara de caini, atunci un astfel de exemplar se acomodeaza foarte bine cu ele si se vor intelege de minune, insa daca aveti tot un caine, Boston Terrierul poate deveni posesiv si dominant asupra teritoriului si se poate lupta pentru el cu ceilalti caini. Datorita taliei lor reduse acestia se adapteaza foarte bine atat in viata de apartament cat si la curte.

Aceasta rasa este una foarte inteligenta si tocmai de aceea ei doresc sa invete lucruri noi si pricep comenzile foarte rapid, dar toate astea daca li se vorbesc pe un ton calm si linistit. Cu toate acestea uneori pot deveni incapatanati si dificil de dresat. Unii oameni au spus ca acestia sunt foarte buni caini de paza si protectie si ca alerteaza doar atunci cand este nevoie. Acest caine nu doreste exercitii fizice speciale, sau o lunga durata de alergat, si cateva simple plimbari zilnice ii sunt suficiente pentru a-si consuma energia.

Datorita blanii sale scurte si moale acesta nu necesita imbaierea decat atunci cand este nevoie. Ochii si urechile acestui caine trebuie sa fie tratate cu mare atentie si curatate zilnic, in rest ingrijirea unui Boston Terrier nu este o misiune foarte dificila.

Boston Terrier fiind un caine cu botul scurt, are deseori probleme respiratorii datorita stresului termic, fie ca e vorba despre frig sau caldura. Un caine din rasa Boston Terrier are o medie de viata de 15 ani sau poate si mai mult, daca acesta este ingrijit cum trebuie si are parte de o viata buna. La o nastere o femela poate sa dea viata la 3-4 pui.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.