Animale de companieRasa Bloodhound - câinele folosit în detectarea urmelor care a prins peste...

Rasa Bloodhound – câinele folosit în detectarea urmelor care a prins peste 600 de infractori

Bloodhound-ul este un caine nobil, manierat, foarte energic atunci cand este tanar, incapatanat si independent. Acesta are nevoie de o educatie ferma dar in acelasi timp de o educatie blanda. Datorita simturilor sale foarte bine dezvoltate acest caine mai este folosit si astazi in detectarea urmelor si in instanta dovezile gasite de acest caine sunt luate in considerare.

De-a lungul timpului aceasta rasa a ajutat la arestarea a peste 600 de criminali. Acesta nu este un caine care poate sta intr-un loc care nu este imprejmuit, pentru ca la orice miscare va urmari prada necontenit. De asemenea 90% din exemplarele din aceasta rasa nu pot fi scoase la plimbare fara lesa. Atunci cand vede ca misca ceva isi trezeste simtul de vanator si nu se va lasa pana nu va prinde prada.

Cainii Bloodhound sunt caini nascuti campioni, au un simt foarte bine dezvoltat iar comportamentul sau in familie este foarte linistit si calm. Este un caine ingaduitor mai ales cu copiii pe care ii ingrijeste si-i ocroteste iar de multe ori ii lasa sa-i faca orice, chiar daca acestia se urca pe el sau il trag de urechi.

Indiferent de ce i-ar face un copil acesta nu va reactiona si va sta si va rabda giumuslucurile acestuia si asta pentru ca acest caine este unul care are nevoie de afectiunea unui copil, el fiind foarte bun prieten cu acesta. Pentru stapanii noi ai acestei rase este indicat ca in dresajul lor sa existe multa comunicare si foarte multa rabdare pentru ca uneori tind sa fie incapatanati si se folosesc de fata lor patetica pentru a obtine ce vor.

Bloodhound
Bloodhound

Bloodhound-ul este un caine caruia ii place sa fie independent si de multe ori o sa vedeti ca ia decizii singur, in loc sa asculte comenzile voastre. Dupa varsta de pubertate (dupa un an) acesta poate fi dresat si poate deveni un foarte bun caine, ascultator si loial. Acesti caini sunt foarte buni prieteni si cu strainii, el nefiind un caine foarte bun de paza si protectie, insa daca ramane singur acasa si simte ceva suspicios atunci cu siguranta va da alarma.

Acesti caini sunt destul de inactivi in interiorul casei sau al unui apartament si tocmai de aceea poate sa se adapteze la ambele conditii, atat la curte cat si la apartament. Daca aveti un caine ca acesta in locuinta, atunci trebuie sa faceti exercitii zilnice cu el si sa-l scoateti afara, iar daca stati la curte aceasta problema se va rezolva rapid.

Cu toate acestea pe langa faptul ca le place sa alerge, in cazul in care dau de un miros interesant cu greu o sa-i mai stapaniti. Ei sunt caini mari care se devolta destul de rapid si tocmai de aceea au nevoie de toata energia pentru a-si dezvolta oasele.

Speranta de viata a unui caine din rasa Bloodhound este cuprinsa intre 10 si 12 ani. Unele dintre bolile care pot fi intalnite mai frecvent la aceasta rasa sunt displazia de sold, infectii auriculare, otite sau entropion.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.