Nunți și mireseInvață cum să-ți creezi propriul voal, ușor și ieftin

Invață cum să-ți creezi propriul voal, ușor și ieftin

Daca inveti cum sa-ti creezi propriul voal, acest lucru te poate ajuta sa economisesti bani din bugetul de nunta alocat tinutei. Voalurile pentru mirese variaza ca pret in functie de calitatea materialului si design. Pastreaza-ti banii si fa-ti singura un voal. Chiar si o persoana mai putin talentata poate crea un voal de mireasa daca stie sa realizeze cateva cusaturi simple.

Printre materialele si instrumentele necesare crearii unui voal se afla: tul, ac, ata, lipici pentru tesaturi, foarfeca, pieptene. Pentru a potrivi voalul cu rochia de mireasa este bine sa iei cu tine un specimen de material. Pana la urma, ce e “diamant alb” sau “fildes” pentru fabricantul rochiei s-ar putea sa nu fie la fel cu nuantele de la magazinul de tesaturi, chiar daca numele sunt aceleasi. De asemenea, va trebui ca materialul ales pentru voal sa se potriveasca si cu ata, nu doar cu rochia de mireasa.

Printre elementele suplimentare de care vei avea nevoie pentru crearea voalului se afla: satin sau perle pentru ornamentarea marginilor, decoratiuni (paiete, strasuri, motive florale, cristale), diadema, bentita sau banda de sustinere. Deoarece materialele necesare pot fi extrem de ieftine, este bine sa dublezi cantitatea acestora. Exersarea crearii unui voal te poate ajuta sa iti perfectionezi tehnica si sa pui la punct orice detalii care nu iti ies bine de prima data.

Instructiuni pentru crearea unui voal simplu

Un voal cu un singur strat este foarte usor de realizat. Dupa ce ai ales lungimea potrivita si ai achizitionat toate materialele necesare, esti gata sa te apuci de lucru. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a crea un voal:

1. Impatureste tesatura in doua pe lungime si pune pe ea niste carti sau borcane grele pentru ca aceasta sa stea fixa.
2. Taie partea de jos a tesaturii astfel incat sa formeze litera “U” atunci cand aceasta este desfacuta.
3. Desfa tesatura si calca toate cutele (utilizeaza setarea cea mai mica a fierului de calcat).
4. Coase partea de sus a voalului si strange-o la un loc pe masura ce avansezi.
5. Fixeaza capetele si taie orice material in exces.
6. Lipeste partea de sus a voalului pe un pieptene.

In acest moment, voalul simplu este gata. Poti alege sa adaugi ornamente si borduri. Daca vrei sa atasezi voalul de o diadema sau o bentita, trebuie sa o faci inainte de a adauga strasuri, paiete sau alte ornamente. Poti opta pentru niste cusaturi decorative pe marginile voalului, in culorile nuntii, pentru a-l transforma intr-un design mai modern. Un asemenea voal arata uimitor atunci cand este asociat cu o rochie de mireasa colorata.

crearea propriului voal

Sfaturi pentru crearea voalurilor

Crearea unui voal stratificat sau cu un model complex poate fi un lucru dificil pentru incepatoare. Folosirea unui model de voal poate ajuta la usurarea acestui proces. Magazinele de artizanat si tesaturi pot oferi kituri pentru crearea unui voal de mireasa.

Aceste kituri pot cuprinde un set cu instructiuni detaliate, un model, instrumente si materiale necesare pentru crearea unui voal. Crearea unui voal simplu este o modalitate eficienta de a economisi bani. In cazul in care nu ai foarte multa experienta in croitorie, timpul suplimentar pe care il folosesti pentru a exersa, va merita cu siguranta.

Alte sfaturi care te pot ajuta in crearea voalului includ:

• Atunci cand mergi sa-ti cumperi materialele pentru voal ia cu tine si o mostra din rochia de mireasa pentru a potrivi culoarea.
• Cere ajutorul unei prietene sau rude cu experienta in cusut, in cazul in care chiar nu te pricepi.
• Tine minte ca este mai usor sa adaugi ornamente in plus, decat sa le scoti pe cele in exces.
• Alege un design simplu pentru voal, in cazul in care ai o diadema sau rochie ornamentata, sau daca porti multe bijuterii.

Crearea unui voal pentru ziua nuntii tale este una din ideile care iti pot economisi bani. Relaxeaza-te invatand cum sa-ti creezi propriul voal de mireasa si la sfarsit bucura-te de reusita ta.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.