Dragoste și relațiiDe ce nu vrea nici una să fie prietena mea? Ce se...

De ce nu vrea nici una să fie prietena mea? Ce se întâmplă defapt?

Te intrebi des (prea des): “de ce nu vrea nici una sa fie prietena mea”?! Iti ia o groaza de timp sa iti aduni curajul sa inviti o colega de clasa/scoala in oras, te gandesti zile intregi cum sa ii spui, dupa care tot ce primesti este un raspuns de genul: “nu pot”, “ies cu altcineva”, “nu e o idee buna”, “vreau doar sa fim amici” etc.? Sau uneori, primesti doar o ridicare din sprancene sarcastica si un “nu, mersi”?

Iti vine sa crezi sau nu, nu esti singurul adolescent cu aceasta problema – nici pe departe. Totul este sa nu iei prea in serios raspunsurile si nici sa nu te descurajeze ironiile fetelor – doar stii si tu cat de rele si superficiale sunt unele fete adolescente… Aproape orice baiat – poate cu exceptia norocosilor cu tupeu si muschi – primeste la aceasta varsta refuzuri dureroase… Este parte din a fi adolescent, iar adolescenta este o perioada dificila.

Daca vrei cateva raspunsuri si sugestii la intrebarea “de ce nu vrea nici una sa fie prietena mea”, citeste mai departe. Dar trebuie sa stii ca situatia nu se schimba de pe o zi pe alta, asa cum nici tu nu te schimbi usor si repede si nici fetele adolescente nu se schimba!

De ce nu vrea nici una sa fie prietena mea:

Incredere in sine si tupeu. Esti din fire modest, tacut, retras si nu galagios si plin de tupeu ca alti baieti de varsta ta? Ai anumite probleme cu imaginea de sine, felul in care te privesti si parerea ta despre tine? Iti vezi doar partile neatractive – si comentariile celor din jur nu fac decat sa exacerbeze aceste parti rele? Atunci cand nu ai incredere in tine si cand nu o arati celor din jur, aceasta se reflecta in comportamentul tau.

Iar un baiat timid si modest pur si simplu nu atrage o fata adolescenta! Daca te gandesti doar la defecte si te gandesti inca dinainte sa inviti o fata in oras ca ea te va refuza – deja te comporti ca si cum ai fi dat gres! Incearca sa transmiti celor din jur ca te respecti, ca iti place tie de tine, ca nu te lasi complexat de defecte! Dar pentru asta, trebuie sa lucrezi la tine si sa iti imbunatatesti opinia despre tine.

Desi tinzi sa raspunzi la “de ce nu vrea nici una sa fie prietena mea” prin “pentru ca arat ca naiba”, trebuie sa stii ca nu e vorba doar de asta – aspectul fizic vine de abia dupa tupeu, incredere in sine, aroganta – toate trasaturi ce atrag adolescentele! Uita-te in jur: nu-i asa ca sunt baieti nu prea atragatori, cu aceleasi defecte fizice, dar care ies mai usor cu o fata? Deci, nu renunta gandindu-te ca arati ca un capcaun!!! Nu acesta este primul motiv…

Imaginea si pozitia ta in scoala. Un raspuns sigur la intrebarea “de ce nu vrea nici una sa fie prietena mea”: pentru ca tot incerci si te tot invarti in acelasi cerc, unde fetele te cunosc si au deja o anumita imagine despre tine de ani! Daca din clasele primare sau din clasa a V-a ai capatat anumite porecle, ai dobandit fara sa vrei o anumita imagine de “tocilar”, “ciudat”, “retras”, “visator” etc., fetele asa te vor privi in continuare, desi nu te mai caracterizeaza de mult acea imagine din trecut! Imaginea exterioara a unei persoane se schimba cu greu, iar colegele tale inca te privesc ca pe baiatul timid si balbait de acum cativa ani.

nu vrea sa fie prietena mea

Nu iti prea poti schimba decat in timp aceasta imagine si daca lucrezi la a scapa de complexe si timiditate – insa poti face altceva: poti schimba mediul! Nu mai incerca sa cuceresti fete din scoala, fete care te stiu demult. Incearca sa cunosti alte fete si sa le formezi o alta imagine despre tine – daca incerci sa te porti mai dezinhibat. Unde? Accepta orice invitatii la petreceri sau intalniri de la: vecini, verisori, fosti colegi; mergi cu un prieten prin cafenele, unde poti intalni fete de varsta ta necunoscute… Dar, o regula de aur: nu incerca niciodata sa inviti o fata straina in oras decat daca este doar cu o alta fata – daca sunt mai mult de doua, vor face panarama si nu va fi nici una interesata de invitatia ta (fetele in “haita” sunt cele mai rele)!

Superficialitate. Asa sunt adolescentele, dar si unii adolescenti: superficiali! Nu vad decat exteriorul: aspectul, imbracamintea si comportamentul. Partea buna: lucrurile se schimba mai incolo, cand pana si fetele se maturizeaza si incep sa pretuiasca interiorul. Dar pana atunci…ce faci? Fetele nu numai ca sunt superficiale, dar si total ilogice: ele sunt atrase doar de acei baieti care clar nu sunt buni pentru ele, de acei “baieti rai” care le fac sa suspine si sufere! Ti se pare atat de cunoscuta replica: “vreau doar sa fim amici”, in timp ce ea iese cu un badaran?

Profita macar de acest avantaj: cand ti se spune asta, tocmai pentru ca fetelor li se pare ca nu esti “periculos”, te poti apropia de ele si le poti cunoaste mai usor ca “amici”. Asadar, prefa-te ca tocmai asta doresti: o relatie simpla de amicitie! Asa, vei ajunge sa cunosti fetele, sa stii ce isi doresc, sa stii ce vise au, ca un amic dragut care le asculta! Si cine stie, apoi, dupa ce unul din “baietii rai” o face sa planga, poate o vei consola si poate ea va realiza ca tu esti, de fapt, cea mai buna alegere! Pozitia de amic, din interior, este extrem de avantajoasa (desi tu ai prefera sa fii iubitul rau)!

Unde tintesti? Cand te intrebi suparat “de ce nu vrea nici una sa fie prietena mea”, gandeste-te intai – unde tintesti? La care fete te uiti? Incerci mereu fara succes sa inviti fetele cele mai dragute, populare – greseala: acelea sunt “din natura” cele mai superficiale! Iar daca tu nu te poti mandri cu un aspect fizic atragator, din pacate, la varsta adolescentei, nu prea ai sanse cu o asemenea fata! Orienteaza-te pe fetele mai putin dragute, mai retrase, mai timide, mai putin placute si curtate! Poti descoperi o adevarata fata minunata, chiar daca fizic nu este o stea! Iar daca tu ii oferi incredere, cu putina grija, atentie, machiaj, o fata neatractiva poate sa se transforme intr-o tanara frumusica!

Incerci prea mult? Gandeste-te putin: oare nu te straduiesti prea mult? Iti pierzi mai mult de jumatate din timp facandu-ti griji despre ce sa spui fetelor, cum sa le abordezi, analizandu-le reactiile? Gandesti mult prea mult! Te porti extrem de dragut cu ele, chiar cand stii ca nu ai sanse? Le ajuti cu temele, le conduci acasa, le dai “fituici” etc.?

Esti prea dragut si te straduiesti mult prea mult! Ele nu sunt atrase de cineva care este atat de evident mort dupa ele si dispus mereu sa ajute. Din contra – sunt atrase si instigate de baietii ce par dezinteresati, care le ignora din cand in cand si care se comporta arogant! De ce – nu are rost sa te mai intrebi, caci cine va intelege vreodata fetele si femeile?…

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.