Animale de companieCare sunt jucăriile pe care papagalii le apreciază cel mai mult

Care sunt jucăriile pe care papagalii le apreciază cel mai mult

Jucariile sunt foarte iubite de papagali si importante in dezvoltarea fizica si psihologica a acestora. Ei ar trebui sa aiba tot timpul in jurul lor diferite jucarii deoarece papagalii sunt foarte activi, inteligenti si curiosi. Mai ales atunci cand sunt singuri, ei trebuie sa aiba o activitate fizica, iar cu ajutorul unor jucarii ei isi ocupa timpul intr-un mod foarte placut. Este important insa sa stim ce tip de jucarii le plac papagalilor, pentru a le putea cumpara exact ceea ce ii face pe deplin fericiti pe acesti micuti prieteni.

Magazinele de specialitate ofera o gama foarte variata de jucarii, care difera atat prin structura, culoare, marime, etc – pentru toate tipurile de papagali, mai mari sau mai mici. Unele jucarii capteaza atentia papagalilor, ii fac curiosi, sau stimuleaza cautarea de hrana, ii face sa-si arate abilitatile, sa-si utilizeze corect ciocul, picioarele sau alte functii ale corpului.

Este foarte important sa se achizitioneze jucarii foarte colorate, deoarece papagalii au capacitatea de a distinge culorile si astfel acestea sunt mult mai distractive si interesante pentru ei. In colivie pot fi plasate diferite leagane, oglinzi, corzi, lantisoare, etc avand totusi grija de a nu ocupa prea mult spatiu.

Locul jucariilor poate fi schimbat dupa o perioada de timp, astfel papagalul nu se va plictisi si va fi iar interesat de acestea. De asemenea se pot aduce jucarii noi, care vor atrage atentia papagalului si ii vor stimula curiozitatea. Daca pasarea nu interactioneaza intotdeuna cu noua jucarie, ea nu trebuie fortata aratandu-i mereu noua achizitie, trebuie lasata sa se obisnuiasca cu ea, sa invete sa se joace singura cu rabdare si calm, respectandu-i timpul si dorinta.

Unele jucarii pentru papagalii mari sunt foarte scumpe, mai ales in unele tari, de aceea anumiti crescatori prefera sa construiasca o serie de jucarii singuri, desigur evitand sa foloseasca materiale ascutite sau periculoase. Se pot utiliza ramurele de copaci, verzi sau uscate, deoarece majoritatea papagalilor adora sa stea pe lemn sau sa roada cu ciocul din ele. Tesaturile din bumbac sunt indicate deoarece pot acoperi o gama variata de culori, dar trebuie intai spalate bine, inainte de a fi folosite.

jucarii papagali
jucarii papagali

Corzile de diferite grosimi, din bumbac, trebuie intai spalate cu apa si apoi uscate la soare. Jucariile din plastic (ex. capace, nasturi, mingi, bilute, etc) trebuie evitate deoarece uneori pot fi inghitite de papagali. De asemenea, se poate folosi: carton curat, hartie alba (sa nu fie de ziar pentru ca este toxica), diferite cutii, etc.

Nu sunt indicate jucariile din lemn sau plastic foarte dur, cele care contin vopsele toxice sau parti mobile care pot fi usor inghitite. Trebuie evitate obiectele mici din metal, din zinc sau plumb, care daca sunt inghitite pot provoca intoxicatii deosebit de grave. Nu sunt bune jucariile chinezesti, deoarece multe dintre ele sunt realizate din substante toxice sau materiale de proasta calitate, de aceea este bine ca inainte de le cumpara sa se stie originea lor.

Perusii prefera sa se joace cu jucarii pe care se pot urca sau pe care le pot mesteca, cum sunt de exemplu corzile, franghiile sau diferite ramurele de copaci. Desigur ca trebuie alese franghii din fibre naturale pe care le pot usor desface cu ciocul lor, precum si ramurele de copaci care nu sunt toxice.

Unii papagali mici sunt foarte curiosi sa exploreze cu ciocurile lor orice obiect intalnit, de aceea trebuie multa atentie, sa nu se lase anumite obiecte (ex. diferite ornamente sau paiete stralucitoare prinse de panza) in apropierea acestora, care provoaca amuzament cand sunt prinse cu ciocurile lor, insa daca sunt rupte in bucatele si apoi ingerate, le pot crea mari probleme.

Alte jucarii preferate de papagali, foarte populare sunt clopoteii de diferite marimi si alte obiecte care emit sunete, precum si scaritele din lemn sau plastic pe care acestia pot urca si cobora de nenumarate ori. Foarte apreciate de papagali sunt si leaganele clasice pe care ei pot sta ore in sir, precum si oglinzile de diferite forme in care isi pot admira imaginea sau se pot amuza, unii dintre ei dandu-si seama de efectul respectiv, iar altii din contra incearca sa caute pasarea reflectata, crezand ca ar fi dupa oglinda.

Video – Jucarii pentru papagali:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.