Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare pentru checuri.
1. Reteta de chec cu vanilie si cacao reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru checul cu vanilie si cacao sunt urmatoarele:
- 100 grame margarina pentru prajituri;
- 150 grame zahar;
- un plic cu praf de copt;
- un plic cu zahar vanilat;
- 100 grame faina;
- o lingura cacao;
- doua oua;
- sare;
- zahar pudra pentru pudrat.
Modul de pregatire pentru reteta de chec cu vanilie si cacao va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele pana la omogenizare;
- Extrageti 50 grame din compozitie pe care o amestecati cu cacao;
- Adaugati compozitia de vanilie intr-o tava tapetata, in centrul ei continuati cu compozitia de cacao;
- Coaceti checul pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
- Serviti-l pudrat cu zahar pudra.
2. Reteta de chec colorat reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: jumatate de ora.
Timp de coacere: patruzeci de minute.
Pret estimativ pentru o portie: doi lei.
Ingredientele necesare pentru doua portii de chec colorat sunt urmatoarele:
- 100 grame zahar brun;
- 100 grame unt;
- doua oua;
- 100 ml lapte;
- 200 grame pesmet alb;
- colorant alimentar;
- doua linguri de cacao;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de chec coloratva este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti compozitia, impartiti-o in doua parti egale, una din parti colorati-o cu ajutorul colorantului alimentar, cealalta jumatate colorati-o cu cacao;
- Adaugati intr-o tava tapetata compozitia colorata, iar deasupra acesteia compozitia de cacao;
- Coaceti checul pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
- Lasati checul sa se raceasca, apoi sectionati-l in feliute de grosimi egale.
3. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de chec din Orient. Va recomandam sa incercati acest desert pentru ca in mod sigur il veti indragi inca de la prima degustare si il veti pregati de fiecare data cand aveti ocazia.
Timp de pregatire: jumatate de ora.
Timp de coacere: jumatate de ora.
Ingredientele necesare pentru reteta de chec din Orient sunt urmatoarele:
- jumatate de kilogram de faina alba trei nule;
- 100 ml ulei de floarea soarelui;
- 100 ml apa minerala;
- 150 grame zahar brun;
- un plic de praf de copt;
- arome dupa gust: coaja de lamaie, ghimbir, scortisoara;
- o esenta de migdale;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de chec din Orient va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Intr-un bol incapator amestecati faina cu zaharul brun, praful de copt si aromele in cantitatile pe care vi le doriti pana cand obtineti un amestec omogen. Presarati putina sare;
- Treptat inglobati apa minerala, amestecand in continuu, apoi continuati cu uleiul de floarea soarelui si esenta de migdale. Amestecati cu ajutorul unei linguri de lemn pana cand obtineti un aluat mai vartos;
- Incalziti cuptorul timp de jumatate de ora la foc iute de circa 200 de grade Celsius;
- Pregatiti o forma de chec pe care o ungeti cu unt sau ulei si o tapetati cu faina. Adaugati aluatul in tava, nivelati-l cu ajutorul unui cutit in asa fel incat sa il intindeti intr-un strat omogen;
- Introduceti tava in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient si coaceti checul timp de un sfert de ora la foc iute de circa 200 de grade Celsius, reduceti apoi focul la 160 de grade Celsius si continuati coacerea pentru inca o jumatate de ora;
- Inainte de a opri focul introduceti o tepusa din lemn in interiorul preparatului, extrageti tepusa si inspectati-i suprafata, daca aceasta prezinta urme de aluat inseamna ca checul nu este gata si mai trebuie sa stea la copt, iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea desertului;
- Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat tepusa prezinta o suprafata perfect uscata, fara nici cea mai mica urma de aluat;
- Lasati checul sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa in acest fel, trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii la cea din exterior se face in mod treptat si checul nu are nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca;
- Scoateti apoi checul din tava si sectionati-l in feliute de grosime medie.
4. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de chec cu fructe confiate.
Timp de preparare: jumatate de ora.
Timp de coacere: trei sferturi de ora.
Ingredientele necesare pentru cinci portii de chec cu fructe confiate sunt urmatoarele:
- 50 grame alune de padure;
- 75 grame fructe confiate asortate;
- un albus.
Pentru aluat:
- 50 grame faina;
- 30 grame margarina pentru prajituri;
- 25 grame zahar brun;
- un galbenus;
- esenta de rom;
- sare.
Modul de pregatire este urmatorul:
- Sfaramati alunele de padure, apoi amestecati-le cu albusul batut spuma si cu fructele confiate;
- Amestecati faina cu margarina, zaharul brun, galbenusul batut cu un praf de sare si esenta de rom. Intindeti aluatul format pe masa de lucru si ungeti-l cu umplutura de alune de padure, fructe confiate si albus pregatita asa cum v-am descris mai sus;
- Rulati aluatul, asezati-l intr-o tava tapetata si coaceti-l la foc potrivit timp de trei sferturi de ora;
- Lasati-l sa se raceasca in cuptor, apoi sectionati-l in feliute de grosimi egale.
5. Reteta de chec mozaic reprezinta un desert delicios pe care merita sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: o ora.
Ingredientele necesare pentru doisprezece felii de chec mozaic sunt urmatoarele:
- patru oua;
- cinci linguri de zahar brun;
- cinci linguri de ulei;
- un plic de zahar vanilat;
- 100 grame alune de padure;
- 100 grame rahat;
- cinci linguri de faina;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de chec mozaic va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost pregatita. Bateti galbenusurile bine pana cand se omogenizeaza, capata o culoare albicioasa si isi maresc volumul, adaugati zaharul brun si zaharul vanilat, continuati sa amestecati pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie. Adaugati uleiul si mixati pana la omogenizare. Inglobati treptat cu ajutorul unei linguri spuma de albus pregatita anterior, amestecand cu grija de sus in jos pentru a nu distruge in totalitate textura aerata a blatului, textura ce va conferi volum checului;
- Alegeti pentru acest preparat alune de padure decojite, prajite, nesarate si nearomatizate. Dati alune prin blender de doua – trei ori pentru a le pastra mai mari;
- Sectionati rahatul in cubulete, apoi treceti-l prin faina;
- Amestecati faina cu alunele de padure macinate, apoi adaugati compozitia peste crema de blat pregatita asa cum v-am descris anterior. Amestecati energic pentru a evita formarea de cocoloase, pana cand toate ingredientele sunt bine integrate in compozitie;
- La final inglobati rahatul sectionat in cubulete si trecut prin faina, amestecati cu grija de sus in jos pana cand acesta este complet integrat in compozitie;
- Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
- Pregatiti o forma de chec pe care o ungeti cu unt sau ulei si o tapetati cu faina sau hartie de copt. Adaugati in tava compozitia de blat pregatita anterior. Nivelati checul in asa fel incat sa acopere intr-un strat de grosime egala intreaga suprafata a tavii;
- Cand cuptorul s-a incins suficient, introduceti checul si lasati-l sa se coaca la foc potrivit de circa 160 de grade Celsius timp de trei sferturi de ora. Inainte de a opri focul faceti testul scobitoarei, introduceti o scobitoare in centrul blatului, extrageti scobitoarea si inspectati-i suprafata, daca aceasta prezinta urme de aluat, inseamna ca blatul nu este gata si mai trebuie sa stea la cuptor, iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea prajiturii. Opriti focul numai in momentul in care odata scoasa din blat scobitoarea prezinta o suprafata perfect uscata, fara nici cea mai mica urma de aluat;
- Lasati checul sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa, in acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii la cea din exterior se face in mod treptat, iar checul nu are nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca;
- Cand s-a racit suficient scoateti checul din tava indepartandu-i intai marginile, apoi lasati-l sa se raceasca in totalitate;
- Sectionati checul in feliute de grosimi egale si serviti-l alaturi de o cana de lapte, o ceasca de cafea sau o cana de ceai in functie de preferinte.
Checul mozaic are un aspect extrem de interesant si este foarte gustos, va recomandam sa il incercati si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare, urmand sa il pregatiti de fiecare data cand simtiti nevoia unui desert pregatit in casa, desert care de cele mai multe ori este mult mai gustos si mai sanatos decat orice preparat de acest gen pe care il puteti achizitiona cu usurinta din supermarket-uri sau cofetariile clasice.
6. Reteta de chec cu fulgi de ciocolata va este prezentata in cele ce urmeaza.
Timp de preparare: jumatate de ora.
Ingredientele necesare pentru patru portii:
- 70 grame pesmet alb;
- trei oua;
- o lingura de cacao;
- 140 grame zahar brun;
- un plic de zahar vanilat;
- un plic de praf de copt;
- 60 ml lapte caldut;
- 50 grame fulgi de ciocolata.
Modul de pregatire pentru reteta de chec cu fulgi de ciocolata va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele pana la omogenizare, inglobati la final fulgii de ciocolata;
- Coaceti checul intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
- Lasati checul sa se raceasca in cuptorul stins, apoi scoateti-l din tava si sectionati-l in feliute de grosime medie.
7. Reteta de chec cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru checul cu ciuperci sunt urmatoarele:
- 200 grame ciuperci;
- o ceapa;
- 125 grame cascaval;
- doua oua;
- o legatura de marar;
- 100 grame faina;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de chec cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa si ciupercile;
- Amestecati toate ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Coaceti checul pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
- Serviti checul ca aperitiv.
8. Reteta de chec din cartofi reprezinta un preparat surprinzator ce o sa va cucereasca cu aroma sa. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru checul din cartofi sunt urmatoarele:
Pentru blat:
- jumatate de kilogram de cartofi;
- zece oua;
- 400 grame zahar brun;
- doua pliculete de praf de copt;
- 100 grame cacao;
- sare.
Pentru crema:
- jumatate de kilogram de cartofi;
- 200 grame margarina pentru prajituri;
- doua pliculete de zahar vanilat de Bourbon;
- 300 grame zahar pudra;
- 50 grame de alune de padure prajite, nesarate.
Modul de pregatire pentru reteta de chec din cartofi va este prezentat pas cu pas in cele ce urmeaza:
- Spalati cartofii, puneti-i la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare. Lasati cartofii sa fiarba la foc potrivit pana cand ii puteti strapunge cu usurinta cu lama unui cutit. Nu incercati sa grabiti fierberea cartofilor, pentru ca ii veti distruge in exterior, pastrandu-i cruzi in interior. Cand sunt gata scoateti cartofii din apa fierbinte si lasati-i sa se raceasca intr-o strecuratoare. De indata ce s-au racit suficient, curatati cartofii de coaja, apoi taiati-i in cubulete si pasati-i pana cand obtineti un piure omogen;
- Spalati ouale, lasati-le sa se scurga sau stergeti-le cu o hartie absorbanta de bucatarie achizitionata din comert. Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri;
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata;
- Bateti galbenusurile pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati treptat zaharul brun cu ajutorul unei linguri, amestecati bine pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie si obtineti o crema omogena;
- Adaugati crema de galbenus peste piureul de cartofi si amestecati pana la uniformizare, apoi inglobati treptat spuma de albus pregatita anterior. Amestecati cu grija de sus in jos pentru a nu distruge textura aerata a spumei de albus, textura ce va conferi volum preparatului final;
- Separat amestecati ingredientele uscate: faina, praful de copt si cacaua pana cand se uniformizeaza, apoi cu ajutorul unei linguri inglobati amestecul format, treptat in piureul de cartofi amestecat cu crema de galbenus si spuma de albus anterior. Mixati cu fermitate pentru a evita formarea de cocoloase. Cand ingredientele uscate s-au inglobat in totalitate in blat, lasati compozitia sa se odihneasca timp de un sfert de ora;
- Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
- Pregatiti doua tavi de chec pe care le ungeti cu unt sau ulei si le tapetati cu faina sau hartie de copt achizitionata din comert;
- Cand blatul s-a odihnit suficient, adaugati parti egale din el in tavile de chec pregatite anterior;
- Introduceti tavile in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient;
- Lasati prajiturile sa se coaca timp de un sfert de ora la foc potrivit de circa 180 de grade Celsius, reduceti apoi focul si continuati coacerea la 160 de grade Celsius timp de douazeci de minute, maxim jumatate de ora. Inainte de a opri focul introduceti o tepusa din lemn in ambele checuri. Extrageti tepusa si inspectati-i suprafata, daca aceasta prezinta urme de aluat, inseamna ca prajiturile nu s-au copt si trebuie sa mai stea in cuptor, iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea lor;
- Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat tepusa nu prezinta nici cea mai mica urma de aluat;
- Cand sunt gata lasati checurile sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa, in acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii, la cea din exterior se face in mod treptat, iar deserturile nu au nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca;
- Cand s-au racit suficient, scoateti tavile din cuptor, apoi indepartati marginile prajituriilor si extrageti-le din tava. Lasati checurile sa se raceasca in totalitate pe platouri intinse in timp ce pregatiti crema;
- Pentru crema: spalati cartofii, puneti-i la fiert cu un praf de sare, lasati cartofii sa se fiarba la foc potrivit pana cand ii puteti strapunge cu usurinta cu lama unui cutit, nici in acest caz nu va recomandam sa incercati sa grabiti fierberea cartofilor marind focul, pentru ca ii veti distruge la exterior, in timp ce miezul lor va ramane crud. Cand sunt gata scoateti cartofii intr-o strecuratoare si lasati-o sa se scurga si sa se raceasca, apoi decojiti-i si pasati-i bine pana cand obtineti un piure omogen. Separat bateti margarina la viteza mare a mixer-ului pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati zaharul pudra si intreaga cantitate de zahar vanilat de Bourbon. Amestecati pana cand cristalele de zahar nu se mai simt in compozitie si obtineti o crema omogena. Adaugati crema de margarina formata peste piureul de cartofi si amestecati pana la omogenizare;
- Distribuiti crema peste cele doua checuri in asa fel incat sa le acoperiti in intregime intr-un strat uniform de grosime egala;
- Treceti alunele prin blender si presarati-le apoi deasupra fiecarui chec in cantitati egale, astfel incat sa le acoperiti cat mai uniform;
- Lasati desertul la frigider pentru jumatate de ora, apoi serviti-l pe farfurii intinse dupa ce l-ati portionat in feliute de grosime medie.
Checul din cartofi este in mod sigur inedit, el nu se prepara extrem de greu si poate fi servit in orice moment al zilei. Va recomandam sa il incercati, in mod sigur il veti indragi inca de la prima degustare si il veti pastra in cutiuta cu retete preferate, urmand sa il pregatiti de fiecare data cand aveti ocazia.
9. Reteta de chec din paine cu verdeata va prezinta un preparat inedit pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru checul din paine cu verdeata sunt urmatoarele:
- doisprezece felii de franzela;
- 800 grame de sunca;
- 400 grame de cascaval;
- opt fire de ceapa verde;
- opt oua;
- patru fire de patrunjel;
- patru fire de marar;
- 120 ml de lapte 3.5% grasime;
- sare;
- piper.
Modul de preparare pentru reteta de chec din paine cu verdeata va este prezentat pas cu pas mai jos:
- Inmuiati putin feliile de franzela in lapte, apoi taiati-le in cubulete;
- Taiati sunca in cubulete de dimensiuni egale;
- Taiati cascavalul tot in cubulete;
- Curatati ceapa verde, spalati-o, taiati-o in rondele subtiri;
- Spargeti ouale, bateti-le bine cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza;
- Spalati verdeata (patrunjelul si mararul), lasati-o la scurs, apoi tocati-o marunt pana la codite pe care le aruncati;
- Incalziti cuptorul la foc potrivit timp de jumatate de ora;
- Pregatiti o forma de chec pe care o ungeti cu unt sau ulei si o tapetati cu faina sau hartie de copt achizitionata din comert;
- Puneti intr-un vas incapator painea, sunca, ceapa verde si verdeata (patrunjelul si leusteanul). Amestecati cu grija pentru a nu distruge ingredientele. Adaugati ouale batute cu un praf de sare anterior, condimentati cu sare si piper si amestecati din nou pana cand preparatul se leaga bine;
- Adaugati compozitia in tava de chec pregatita asa cum v-am descris anterior cand cuptorul s-a incins bine, apoi introduceti preparatul la copt la foc potrivit timp de jumatate de ora;
- Inainte de a opri focul introduceti o tepusa din lemn in interiorul checului, extrageti tepusa si inspectati-i suprafata. Daca observati ca suprafata sa este umeda, lasati checul sa se coaca in continuare, reduceti focul pentru ca acesta sa nu se arda;
- Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat suprafata tepusei este perfect uscata;
- Lasati checul sa se raceasca in cuptorul incins cu usa deschisa. In acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii la cea din exterior se face treptat si checul nu are nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca;
- Sectionati checul in felii de dimensiuni medii de indata ce s-a racit in totalitate. Asezati checul pe un platou si serviti-l cu ceapa verde sau usturoi verde.
Checul din paine cu verdeata se serveste ca aperitiv la masa de pranz sau la cea de seara, deasemenea el poate fi servit in cadrul oricarei mese festive pe care o organizati in familie sau alaturi de prieteni dragi. Va recomandam sa incercati acest preparat pentru ca in mod sigur il veti indragi si il veti pregati de fiecare data cand aveti ocazia.
10. Reteta de aperitiv chec cu carne tocata se pregateste usor si reprezinta un preparat pe care il puteti servi cu un real succes la orice masa festiva organizata la dumneavoastra acasa. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas, veti obtine la final un chec savuros pe care in mod sigur il veti adauga in cutiuta cu retete preferate pentru a-l putea degusta si cu alta ocazie.
Ingredientele necesare pentru sase portii de aperitiv chec cu carne tocata sunt urmatoarele:
- 250 grame de carne de lucru de porc;
- o ceapa;
- 50 ml vin alb sec;
- o lingura de faina;
- jumatate de pliculet de praf de copt;
- 100 ml de iaurt gras;
- o lingura de boia iute sau boia dulce in functie de preferintele dumneavoastra;
- doua oua;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de preparare pentru reteta de aperitiv chec cu carne tocata va este prezentat pas cu pas mai jos:
- Spalati bine carnea, lasati-o la scurs, taiati-o in bucatele generoase, in cazul in care nu este sectionata deja;
- Curatati ceapa, spalati-o, apoi taiati-o in sferturi;
- Montati masina de tocat si treceti prin ea carnea si ceapa. Condimentati amestecul rezultat cu sare si piper dupa gust, apoi amestecati bine pana la uniformizare;
- Puneti pe foc o tigaie cu o cantitate suficienta de ulei. Cand acesta a inceput sa sfaraie adaugati amestecul de carne tocata si ceapa preparat anterior. Caliti pana cand carnea isi schimba culoarea si se rumeneste frumos. Stingeti amestecul cu intreaga cantitate de vin, apoi lasati sa scada pana cand cantitatea de lichid se reduce la minim. Luati tigaia de pe foc si lasati amestecul sa se raceasca;
- Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Bateti bine albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata. Separat bateti galbenusurile pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati iaurtul treptat cu ajutorul unei linguri, amestecand in continuu pentru uniformizare;
- Amestecati separat ingredientele uscate si anume: faina, praful de copt si boiaua de ardei dulce sau iute in functie de gusturile dumneavoastra;
- Cu ajutorul unei linguri adaugati amestecul de ingrediente uscate treptat peste compozitia de galbenus preparata anterior. Amestecati cu fermitate pentru a evita formarea de cocoloase. Cand intreaga cantitate de faina, praf de copt si boia s-a integrat perfect in amestecul de ou, puteti adauga intreaga cantitate de carne tocata calita cu ceapa si vin anterior. Amestecati pentru uniformizare;
- La final inglobati treptat ajutandu-va de o lingura spuma de albus. Amestecati cu grija de sus in jos pentru a nu distruge in totalitate textura aerata a spumei de albus, care ii va da un volum deosebit checului. Gustati amestecul de sare si piper, condimentati dupa gust, daca mai este nevoie;
- Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
- Pregatiti o tava pe care o ungeti cu unt sau ulei si o tapetati cu faina;
- Cand cuptorul este bine incins, adaugati compozitia de chec preparata anterior in tava pregatita, asa cum v-am descris mai sus;
- Introduceti checul in cuptor timp de un sfert de ora la 180 de grade Celsius, reduceti focul la 160 de grade Celsius si lasati checul sa se coaca pentru inca o jumatate de ora. Variatia temperaturii este deosebit de importanta, ea ii permite prafului de copt sa mareasca volumul checului, urmand ca apoi acesta sa se coaca uniform;
- Inainte de a opri focul introduceti o tepusa din lemn, cat mai adanc in preparat. Daca in momentul in care scoateti tepusa, suprafata acesteia este umeda sau prezinta resturi de aluat, inseamna ca checul nu este copt in intregime si mai trebuie sa stea la cuptor. In acest caz va recomandam sa reduceti focul la minim;
- Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat tepusa din lemn prezinta o suprafata uscata, fara nici cel mai mic rest de aluat;
- Lasati checul sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa, in acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii la cea din exterior se face treptat, iar checul nu are nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca;
- Scoateti checul din tava indepartandu-i intai marginile, numai in momentul in care este complet racit. Sectionati checul in feliute de grosimi egale si serviti-l pe un platou ca aperitiv pentru masa de pranz.
Aperitivul chec cu carne tocata este extrem de delicios, va recomandam sa il inveliti intr-o folie de plastic in cazul in care nu este consumat in totalitate si sa il introduceti in frigider. In acest fel el se va pastra proaspat si nici nu va imprumuta din mirosurile celorlalte alimente pe care le depozitati in frigider.
Va dorim: Pofta buna!