Sarcină & BebeÎnotul la bebeluși – Beneficii pentru sănătatea copilului

Înotul la bebeluși – Beneficii pentru sănătatea copilului

Prin învățarea unui bebeluș să înoate se obțin beneficii pentru acesta. Înotul încurajează capacitatea naturală a celor mici de a se mișca. În plus, înotul este și distractiv pentru părinți și pentru copil și creează o apropiere și mai mare între aceștia, o legătură de încredere mai puternică. Medicii spun că bebelușii se simt confortabil în apă.

Cum înveți un bebeluș să înoate?

Se spune că este destul de ușor să înveți un bebeluș să înoate pentru că acesta când simte apa are tendința de a da din picioare. Mama care vrea să-și învețe bebelușul să înoate trebuie să aplice anumite reguli, simple, care ajută foarte mult în acest sens. Specialiștii spun că un copil poate învăța să înoate foarte devreme, încă de la vârsta de 6 luni. Mama poate plăti lecții de înot pentru copil, care sunt plăcute și recreative.

Un lucru important este că bebelușul nu este încă în stare să-și țină respirația și nici să ridice capul desupra apei, de aceea el trebuie ajutat și susținut.

Iată câteva reguli:

  • Înainte de a intra în apă, copilul trebuie obișnuit cu stropii de apă, pentru că astfel corpul micuțului se va obișnui cu apa din piscină
  • Bebelușul trebuie ajutat să se adapteze la apă, la contactul pielii cu apa, el trebuie ajutat să plutească pe apă în poziția pe spate
  • El se va adapta la apă și chiar va învăța să se bucure de apă.

Foarte important este ca bebelușul să fie supravegheat în orice secundă pentru a preveni disconfortul ca acesta să înghită apă și să se înece.

Părinții trebuie să țină cont și de modul în care este tratată apa din piscină, pentru a preveni și evita alergiile pielii la copil. Ei trebuie să ia un halat de baie pentru copil, sau un prosop mai mare, pentru a-l folosi după ce iese cu copilul din piscină. Foarte important este de evitat schimbările bruște de temperatură, de așteptat puțin ca pielea copilului să se adapteze la temperatura apei.

Pentru a restabili energia copilului consumată prin înot, el trebuie să bea sucuri de fructe naturale care sunt energizante, bogate în vitamine esențiale.

Alte aspecte importante

După vârsta de un an, bebelușii își închid automat gura sub apă, își mențin puțin respirația, își mișcă brațele și picioarele.

Unii părinți învață copilul să înoate când acesta are vârsta cuprinsă între 2-3 ani. Acum copilul va învăța destul de ușor să-și balanseze brațele în apă, să-și țină respirația și să stea în bazinele mici cu apă. El poate fi antrenat să se miște în apă, să se joace cu mingea, să-și miște brațele pentru a înota, să se scufunde puțin în apă și să ridice un obiect de pe fundul unei piscine puțin adânci.

După vârsta de 3, 4 sau 5 ani, copilul poate învăța să înoate, dar nu trebuie lăsat niciodată singur să înoate, el are nevoie de supravegherea unui adult.

Copiii mici pot urma cursuri de înot cu un profesor bun. Copiii învață să înoate extrem de ușor și în plus ei se distrează în apă. Lecțiile de înot sunt plăcute, ușoare, stimulatoare, încurajează capacitatea naturală a copilului de a se mișca în apă.

Timpul ideal pentru lecțiile de înot este de 30 de minute. Trebuie ținut cont și de faptul că sistemul copiilor de reglare a temperaturii nu este încă foarte bine dezvoltat și de aceea durata pentru a sta în apă este minimă.

Care sunt beneficiile pentru sănătatea bebelușului?

Înotul pentru bebeluși este cel mai indicat sport și aduce multe beneficii:

  • Îi face pe bebeluși să fie conștienți de corpul lor
  • Îi învață să experimenteze noi senzații
  • Îi încurajează să devină mai încrezători, să aibă o autonomie mai mare
  • Le susține creșterea și dezvoltarea mușchilor, articulațiilor și oaselor
  • Îi ajută în dezvoltarea motorie
  • Le crește rezistența corpului.

Alte avantaje ale înotului:

  • Previne și combate obezitatea
  • Îmbunătățește activitatea cardiorespiratorie
  • Stimulează dezvoltarea psihomotorie
  • Îmbunătățește respirația
  • Stimulează pofta de mâncare
  • Ajută la îmbunătățirea posturii corpului
  • Oferă o stare de relaxare
  • Ajută la dezvoltarea generală a copilului
  • Promovează sănătatea și îmbunătățește calitatea somnului.

Unii părinți au spus despre copiii lor că au devenit mai încrezăltori după ce au luat lecții de înot.

Se spune că un copil va învăța mai repede să înoate, cu cât va intra mai devreme în piscină. Acest lucru poate fi discutat cu un medic pediatru, care va recomanda mamei când este vârsta cea mai potrivită la care copilul ei ar putea să învețe să înoate. Reflexul de înot este foarte puternic în primul an de viață, spun cercetătorii. Acest reflex este uitat treptat și de aceea mai târziu înotul este mai greu de învățat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.