Nunți și mireseEste bine să porți perle la nuntă? – Superstiții despre perle

Este bine să porți perle la nuntă? – Superstiții despre perle

Nunta reprezintă unul din cele mai importante momente ale vieții, la care cei doi îndrăgostiți își jură iubire veșnică și își promit să împărtășească totul de acum înainte. Sunt multe superstiții și mituri la nuntă despre care se vorbește și în prezent. Multe dintre acestea sunt foarte interesante, altele chiar distractive, spre exemplu se spune:

  • Că nu e bine să te logodești în zilele de marți, miercuri și vineri, pentru că aduce pagubă.
  • Nu trebuie să te căsătorești chiar în ziua de naștere pentru că poți avea ghinion.
  • Nu e bine să pierzi inelul la cununie pentru că este semn de căsătorie nefericită.
  • Nu e bine ca mirele și mireasa să aibă verighetele din aur galben și alb pentru că vor divorța repede.
  • Dacă mireasa întâlnește pe drum altă mireasă poate fi semn de ghinion.
  • Nu trebuie să ai nunta în același an cu nunta fratelui tău pentru că cel care se căsătorește al doilea poate avea ghinion.
  • Dacă mirele va adormi primul în noaptea nunții, înaintea miresei, va muri înaintea ei.
  • Dacă plouă în ziua nunții este semn de belșug.
  • Mireasa nu trebuie să scape buchetul de flori din mână pentru că se spune că este semn că va divorța.
  • Pentru a avea noroc și a fi fericită cu bărbatul iubit, mireasa trebuie să poarte ceva albastru, ceva nou și ceva vechi.

Perlele purtate la nuntă aduc lacrimi în căsnicie?

Aceasta este doar o superstiție în care poți crede sau nu. După cum se știe perlele sunt un adevărat miracol al apelor. Sunt o creație a naturii, despre ele se spune că reprezintă lacrimile zeilor și ale nimfelor, dar și lacrimile îngerilor din cauza păcatelor oamenilor. Acestea pot fi câteva motive pentru care există superstiția că pot aduce lacrimi în căsnicie dacă sunt purtate de mireasă la nunta sa. În realitate, nu se întâmplă așa ceva, perlele sunt doar obiecte de podoabă fine, deosebite, preferate de femei pentru a fi purtate la ocazii speciale, chiar și în ziua nunții lor.

Perlele sunt ascunse în cochilie, ceea ce semnifică că ar fi un dar din ceruri. Ele se formează în scoici sau în cochilia unor moluște bivalve care pot produce un material special ce este numit sidef. În realitate este vorba despre un fragment de materie străină care ajunge în corpul moluștei și ea, pentru a scăpa de acest disconfort, îl acoperă cu sidef, strat peste strat și astfel îl izolează și îl transformă într-o mărgică rotunjită.

O legendă spune că perlele sunt lacrimile zeiței Ami care a plâns atunci când a fost răpită de un demon malefic.

Există o legendă potrivit căreia Afrodita – zeița dragostei – a ieșit dintr-o cochilie iar în acel moment picăturile de apă din părul ei s-au transformat în numeroase perle prețioase din cauza luminii soarelui.

Perlele reprezintă adevărate mărgăritare care au fost apreciate în multe culturi ale popoarelor de-a lungul istoriei. Astfel de bijuterii erau purtate mai ales de regi, prinți și împărați.

Cine a descoperit prima perlă din lume? În mitologia indiană apare zeul Krishna, despre care se spune că ar fi descoperit prima perlă în apă și văzând cât este de minunată a dăruit-o fiicei lui chiar în ziua nunții ei.

La romani perlele erau un simbol al prosperității și erau purtate doar de cei care se dovedeau a fi ,,vredniciˮ să aibă astfel de podoabe. Pe vremea Împăratului Iulius Cezar aceste podoabe erau purtate doar de către femeile aristrocrate. De asemenea, romanii considerau perlele ca fiind un simbol al fertilității, le asociau cu zeița Venus.

În Egipt, Regina Cleopatra purta cercei cu perle de o mare frumusețe și de o mare valoare. Despre aceste perle se spune într-o legendă că au ajutat-o să câștige un pariu cu Marc Antoniu. Ea trebuia să demonstreze că poate cheltui o avere pentru un banchet și astfel a pus una din perlele de la cerceii săi în paharul cu oțet și l-a băut pe tot de îndată ce perla s-a dizolvat.

La greci perlele reprezentau un simbol al dragostei și de aceea erau purtate mai ales la nunți.

La chinezi perlele erau folosite și la realizarea unor medicamente pentru tratamentul bolilor, pentru că ele includ elemente importante – Apa, Pământul și Aerul.

La arabi, perlele erau considerate ,,comori ale paradisuluiˮ și astfel valoarea lor era deosebit de mare.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.