Casă și grădinăCum compartimentați și organizați mobila din bucătărie într-un mod cât mai eficient

Cum compartimentați și organizați mobila din bucătărie într-un mod cât mai eficient

De cate ori nu vi s-a intamplat sa cautati ceva in dulapurile din bucatarie si sa nu gasiti? Cu siguranta de foarte multe ori pentru ca una dintre cele mai frecvente probleme aparute in organizarea bucatariei tine de compartimentarea gresita a mobilierului. De aceea, in randurile care vor urma, va vom prezenta cum sa compartimentati mobila din bucatarie intr-un mod cat mai eficient.

Bucataria este una dintre cele mai folosite incaperi ale locuintei deoarece este locul in care se gateste, in care se serveste masa si, in cele mai multe cazuri, bucataria este principalul centru de socializare din interiorul caminului. Tocmai de aceea este foarte important ca bucataria sa indeplineasca atat aspectul functional, cat si aspectul estetic, iar o foarte buna organizare este vitala pentru a transforma bucataria in spatiul visat.

O buna organizare a bucatariei incepe prin alegerea unui mobilier potrivit, raportatandu-va la spatiul pe care il aveti la dispozitie. Din acest motiv, specialistii recomanda mobilierul la comanda pentru ca doar in acest fel, in functie de masuratorile exacte, spatiul va fi valorificat la maximum. Insa nu este de ajuns deoarece mobilierul de bucatarie trebuie sa fie si el compartimentat corespunzator astfel incat toate elementele ce ofera functionalitate acestei incaperi sa fie incadrate intr-un mod deosebit in interiorul acestora.

Planul de compartimentare

Este foarte important ca atunci cand va amenajati bucataria sa va creati un plan de compartimentare asupra caruia sa meditate suficient incat rezultatul sa fie cel asteptat. Trebuie sa priviti in spatiu si sa ganditi ce, cum si mai ales unde veti aseza pentru ca totul sa va fie la indemana insa in acelasi timp atmosfera sa nu fie deloc incarcata si inghesuita. Spatiul si mobilierul din bucatarie trebuie sa fie organizat atat pe orizontala cat si pe verticala astfel incat spatiul pentru depozitare sa fie suficient iar bucataria sa eficienta.

Dupa ce ati realizat planul intregii bucatarii (puteti gasi aici cateva sfaturi care va vor ajuta in organizarea bucatariei), treceti la planul de compartimentare a dulapurilor. Incepeti prin a face o curatenie rapida si o trecere in revista a tuturor obiectelor de uz casnic, de la oale, pana la lingurite si scobitori, inlocuind vechile obiecte cu unele noi. Numarul de obiecte pe care mobilierul din bucataria dumneavoastra le gazduieste este cu adevarat coplesitor si tocmai de aceea ele trebuie sa fie organizate armonios in asa fel incat sa va fie la indemana atunci cand aveti nevoie de ele.

Dupa ce ati trecut pe lista toate obiectele utile din bucatarie este momentul sa va ocupati de dulapuri, sa le curatati si sa le organizati cu precizie. In jurul locului de gatit este bine sa aveti la indemana ustensilele si vasele pe care le folositi, precum si condimentele si alte ingrediente care isi pot gasi locul intr-un compartiment al dulapului.

compartimentare bucatarie

In dulpul aflat langa locul de servit masa este indicat sa tineti farfuriile si tacamurile pentru ca aceastea sa va fie mereu la indemana atunci cand aranjati masa. Exista foarte multe suporturi pentru tacamuri si vesela care va vor ajuta sa economisiti spatiul.

Dulapurile suspendate sunt destinate, de cele mai multe ori, paharelor, cestilor si canilor, asa ca toate aceste obiecte isi vor gasi locul in partea de sus a mobilierului pentru a fi mereu accesibile.

Sfaturi pentru compartimentarea mobilierului din bucatarie

Inainte de a incepe organizarea si compartimentarea spatiului ganditi-va la propriul stil de lucru si la asteptarile pe care le aveti de la bucataria dumneavoastra

Nu amestecati niciodata obiectele de uz casnic care nu au legatura intre ele in acelasi loc: de exemplu cani si tigai

Incercati pe cat posibil sa grupati elementele care se aseamana: canile, paharele si cestile intr-un loc, farfuriile, platourile, fructierel in alt loc.

Folositi recipiente pentru depozitare doar daca este cazul. In unele situatii, recipientele masive pentru depozitare, amplasate in interiorul dulapurilor, vor crea mai multa inghesuiala. Incercati sa va rezumati doar la compartimente speciale pentru condimente si la suporturile pentru tacamuri.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.