Timp liberALIAS vă provoacă la comunicare, află regulile acestui joc

ALIAS vă provoacă la comunicare, află regulile acestui joc

Traim intr-o era in care comunicarea este deosebit de importanta si zi de zi ne petrecem zeci de minute vorbind la telefon, comunicand diverse mesaje prin email sau pe retelele de socializare, insa chiar daca traim intr-o lume in care suntem dependenti de comunicare, atunci cand ne intalnim cu prietenii sau cu familia nu comunicam ba mai mult, numeroase cercetari au demonstrat ca oamenii au grave probleme de comunicare.

Se pare ca lucrurile se bat cap in cap, insa cum ramane cu serile petrecute alaturi de familie sau prieteni, seri in care monotonia si plictiseala se instaleaza ca la ele acasa si toata lumea isi petrece timpul cu ochii in televizor rontaind popcorn? ALIAS ne vine in ajutor si ne provoaca la comunicare.

Ce este ALIAS?

ALIAS este unul dintre cele mai moderne si interesante jocuri de comunicare, adaptat atat copiilor, cat si adultilor. ALIAS se joaca pe o plansa speciala, iar participantii la joc trebuie sa formeze echipe de cate doi. Tinand cont de faptul ca setul de joc contine 6 pioni, rezulta ca numarul maxim de jucatori este 12, ceea ce inseamna 6 echipe a cate doi jucatori. Asa ca, daca va ganditi sa jucati acest joc in serile pe care le petreceti cu prietenii, nu va speriati deoarece toata lumea va participa la joc iar distractia este si mai mare atunci cand sunt mai multi jucatori implicati.

Si daca va intrebati de unde provine numele de ALIAS, raspunsul este simplu: alias inseamna porecla, nume fals asociat unei persoane sau, in cazul acestui joc, unui cuvant avand in vedere ca scopul principal al jocului este descrierea unui cuvant de pe cartonasul de joc fara a rosti cuvantul respectiv sau derivate ale acestuia. Insa, mai multe despre regulile acestui joc veti citi in sectiunea destinata acestora.

Cum a aparut ALIAS?

Jocul ALIAS a fost creat in Finlanda de catre Mikko Koivusalo, acesta fiind lansat pe piata incepand cu anul 1990. In regiunea nordica, ALIAS ocupa chiar si in prezent locul de cel mai popular joc, in special in cadrul petrecerilor.

De-a lungul timpului, jocul ALIAS a mai suferit unele modificari si au fost create noi versiuni, printre care se numara si versiunea destinata copiilor cu varsta de sub 10 ani. De asemenea, exista o versiune pe DVD a jocului si o versiune destinata iubitorilor de calatorii, de sport si de tot ceea ce ne inconjoara.

Regulile de baza ale jocului ALIAS

Jocul de baza contine o tabla de joc, pioni, o clepsidra (60 de secunde) si 400 de cartonase fiecare cartonas avand cate 8 cuvinte (in total 3200 de cuvinte). Pe tabla de joc veti observa ca sunt insriptionate siruri de cifre de la 1 la 8. Fiecare echipa va incepe sa prezinte cuvantul in functie de cifra pe care o echipa adversa o propune. Dupa aceea, pionii vor fi mutati pe plansa de joc in functie de numarul cuvintelor ghicite si jocul se va continua prin prezentarea cuvintelor in functie de numarul indicat de tabla de joc.

Exista situatii speciale pe tabla de joc in care membrul unei echipe ii prezinta cuvintele partenerului, insa restul echipelor se afla „la furat” si au dreptul sa ghiceasca si ele cuvintele prezentate. In momentul in care un jucator rosteste din greseala cuvantul de pe cartonas sau un derivat al acestuia, punctele vor fi scazute.

Pe langa faptul ca este un deosebit joc de comunicare, jocul ALIAS este considerat si un joc educativ, atat pentru copii, cat si pentru adulti, iar versiunile speciale, destinate unor domenii cat se poate de interesante, vor face ca serile petrecute cu familia sau alaturi de cei mai buni prieteni sa se transforme in seri pline de buna dispozitie si energie.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.