Acasă Casă și grădină Adevărul despre lămpile cu sare roz din Himalaya – Care sunt beneficiile...

Adevărul despre lămpile cu sare roz din Himalaya – Care sunt beneficiile utilizării lor?

0

Dacă te-ai gândit să schimbi puțin fundalul în cameră, poate ar fi bine să îți cumperi o lampă cu sare roz din Himalaya, care are numeroase beneficii pentru sănătate. Mulți oameni adoră astfel de produse, pentru că deja cunosc proprietățile pe care le oferă sarea roz, demonstrate de cercetători, pe care le-au observat și ei, prin experiențele proprii.

Lămpile cu sare roz din Himalaya sunt un decor deosebit în casă, creează o atmosferă caldă și relaxantă. Află în acest articol care sunt beneficiile folosirii lor în locuință.

Navigare rapidă în articol:

 1. Ce este o lampă cu sare roz din Himalaya
 2. Care sunt beneficiile lămpilor cu sare roz din Himalaya

1. Ce este o lampă cu sare roz din Himalaya

Lampa cu sare este un produs de wellness realizat din cristale de sare roz ce provin din Himalaya. Sarea roz este un produs unic folosit și în gastronomie și în tratamente spa.

Sarea roz este folosită în tratarea unor boli, pentru că are proprietăți benefice asupra organismului. Ea conține anumite minerale, urme de potasiu, magneziu și calciu care pot crea nuanțele de roz deschis. Sarea poate avea un gust puțin diferit comparativ cu sarea obișnuită. Aroma ei este mai intensă, respectiv este mai sărată decât sarea de masă. Unii specialiști au precizat că sarea roz de Himalaya este mai naturală comparativ cu sarea de masă.

Sarea roz în gastronomie

Sarea roz este recomandată în gastronomie pentru că poate transforma mâncărurile obișnuite în preparate puțin mai gustoase, de care se pot bucura cei din familie și prietenii. Sarea de Himalaya a devenit destul de populară în aceste zile, nu doar pentru că este o sare pură, ci mai ales pentru efectele sale pozitive asupra sănătății.

Adesea, oamenii tind să cumpere sare de mare, pentru că ei spun că oferă un gust unic mâncării. Sarea roz este și ea deosebită și apreciată de iubitorii de gastronomie. Între cele două există diferențe clare:

 • Sarea de mare este obținută din apa de mare, are o formă grosieră și este în nuanțe de gri-alb. Gustul ei este mai puternic și conține și minerale.
 • Sarea roz are un gust special, este extrasă din salină și are o culoare roz-portocalie.

Sarea roz este mai puțin procesată și nu conține aditivi. Are un efect bun asupra organismului:

 • Promovează echilibrul sănătos al pH-ului
 • Ajută la vindecarea mușchilor deteriorați
 • Combate spasmele musculare
 • Îmbunătățește rezistența sistemului osos
 • Are efect benefic asupra sănătății sistemului vascular
 • Ajută la absorbția nutrienților în intestin
 • Promovează sănătatea sinusurilor
 • Îmbunătățește digestia și crește senzația de sațietate
 • Dacă este adăugată în apa de baie ajută la eliminarea toxinelor din piele și din țesutul adipos.

2. Care sunt beneficiile lămpilor cu sare roz din Himalaya

Lămpile cu sare roz din Himalaya și-au atras mulți fani, datorită beneficiilor pe care le au. Cercetătorii confirmă efectul pozitiv al lămpilor cu sare roz asupra organismului și le recomandă oamenilor.

Principalele avantaje sunt:

 • Au efect bun asupra sistemul respirator, scad riscul de infecții respiratorii
 • Ajută la îmbunătățirea imunității organismului
 • Au efect de curățare a plămânilor, lucru important mai ales în cazul persoanelor care fumează
 • Au proprietăți relaxante, calmante.

Prin intermediul lor, aerul este ionizat în mod natural, ceea ce ajută la normalizarea tensiunii arteriale, la combaterea oboselii și slăbiciunii. Respirând aer ionizat te trezești a doua zi mai revigorat și mai odihnit.

Alte beneficii oferite de lămpile cu sare roz din Himalaya:

Purifică aerul

Lămpile cu sare roz răspândesc o lumină plăcută în cameră, perfectă pentru un iluminat diferit, ce creează o atmosferă confortabilă în încăpere. Ele pot avea și forme deosebite, variază în mărime și greutate. Suprafața lor neuniformă și culoarea frumoasă creează un decor interior natural, special, în casă.

Lămpile cu sare purifică aerul în încăpere și absorb umezeala, răspândesc o lumină plăcută, calmantă, portocalie-roz. Ele pot fi și un cadou minunat pentru cineva din familie sau pentru prieteni, deoarece sunt super frumoase și interesante. Toate au un aspect deosebit care induce o dispoziție bună persoanelor care le folosesc.

Reduc depresia

Lămpile cu sare roz eliberează ioni negativi care stimulează organismul să producă mai multă serotonină. Aceasta este o substanță care crește senzația de fericire în creier și combate depresia. Serotonina oferă oamenilor un sentiment de bine, de mulțumire, astfel ei scapă de gândurile negative, de stres, de stările de anxietate și depresie. În plus, acest sentiment de bunăstare poate să-i ajute să fie mai calmi și să se concentreze mai bine.

Îmbunătățesc calitatea somnului

Lămpile cu sare roz eliberează ioni negativi care au un efect benefic asupra organismului. În plus ele combat și ionii negativi, astfel circulația sângelui se realizează mai bine, iar aportul de oxigen în organism este mai bun. Astfel este îmbunătățită calitatea somnului și sunt reduse tulburările de somn, mai ales insomnia.

Prin reducerea ionilor pozitivi se îmbunătățește și metabolismul, se reglează digestia, iar nutrienții din bolul alimentar sunt mai bine absorbiți în organism.

Combat simptomele alergiilor

Lămpile cu sare roz din Himalaya ameliorează simptomele produse de alergii și dificultățile de respirație. Recomandat este să fie amplasate în dormitor, cât mai aproape de pat. Ele au și un efect bun de purificare a aerului și de eliminare a prafului și a mucegaiului.

Cercetătorii au spus despre aceste lămpi că au efect bun în reducerea crizelor de astm deoarece reduc ionii pozitivi. Ele eliberează ioni negativi care oferă și o energie pozitivă.

Concluzie

În casele moderne există numeroase dispozitive electronice care provoacă stres și insomnie. Pentru a scăpa de aceste stări, oamenii ar putea folosi lămpi cu sare roz, care prin efectul lor îmbunătățesc starea generală de spirit. Lămpile de sare roz din Himalaya arată excelent, sunt de calitate și creează o atmosferă plăcută în casă.

Vezi aici un video despre lămpile cu sare roz din Himalaya:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.