Animale de companie10 semne că pisica te iubește

10 semne că pisica te iubește

Pisicile pot forma legături foarte puternice cu oamenii, sunt animale afectoase, care se atașează de cei pe care îi consideră familia lor. Află în acest articol principalele 10 semne care arată că pisica te iubește.

Navigare rapidă în articol:

  1. Pisica este la fel de afectoasă ca și câinele
  2. Semne că pisica te iubește

1. Pisica este la fel de afectoasă ca și câinele

Pisicile sunt foarte afectoase, la fel ca și câinii, doar că unele nu-și demonstrează atât de evident dragostea. Multe fac gesturi clare de afecțiune: își salută stăpânii când intră pe ușă, se dau pe lângă picioarele lor, se culcă lângă ei când vor să tragă un pui de somn, etc.

Unele pisici sunt mai afectoase, în timp ce altele sunt mai retrase și independente, depinde de personalitatea lor.

2. Semne că pisica te iubește

Pisica folosește anumite gesturi corporale pentru a-și arăta dragostea și afecțiunea față de o persoană în care are încredere. Iată care sunt principalele 10 semne prin care pisica îți arată că te iubește:

Comunică într-un mod pozitiv

Pisica ce își iubește stăpânul comunică cu acesta într-un mod pozitiv, are un fel de mieunat plăcut.

Își freacă ușor capul de tine

O împingere iubitoare cu capul sau cu fruntea spre picioarele tale, poate fi un semn de afecțiune din partea pisicii. Un astfel de comportament este semn că acest animal își arată dragostea, sau că vrea să se joace. Dacă stăpânul nu înțelege mesajul și o ignoră, pisica va repeta gestul ei de mai multe ori.

Uneori pisica își freacă nasul ori fruntea de capul stăpânului, sau de umerii și gâtul acestuia, pentru a-și arăta dragostea. Acesta este și un comportament teritorial, își marchează proprietatea prin miros.

Uneori pisica își atinge nasul de fața ta, ceea ce este de asemenea un gest de afecțiune, sau un fel de sărut de pisică, un mod prin care pisica îți arată că te place și că se simte confortabil în preajma ta.

Pisica te spală în semn de afecțiune

Orice pisică își arată dragostea față de altă pisică sau față de puiul ei, lingându-i blana. Un astfel de gest ea îl poate face și față de stăpân, arătându-și afecțiunea. Îngrijirea este un mod clar prin care felina își va demonstra dragostea. Pisica arată prin acest gest că acea persoană reprezintă familia sa și că are deplină încredere în ea.

Pisicile se îngrijesc adesea, lingându-și blănița, chiar și pentru a-și regla temperatura corpului sau pentru că acest gest are un efect relaxant. Se spune că încrederea reciprocă la pisici este construită prin acest gest de îngrijire, care este foarte important la feline. Comportamentul este construit pe o relație de încredere și este un comportament de afinitate și o expresie a afecțiunii între pisici. Prin lins, pisicile transmit faptul că se înțeleg și că au sentimente de prietenie.

Pisicile care trăiesc în grup și se îngrijesc reciproc, își arată afecțiunea și demonstrează faptul că se înțeleg bine între ele. Unele pisici își îngrijesc astfel și stăpânii (au tendința de a-i linge pe mâini, pe păr, pe haine sau pe față); acesta este un comportament de afinitate care se bazează pe o relație de încredere.

Mușcături în semn de afecțiune

Unele pisici își arată afecțiunea prin mici mușcături, ca și cum s-ar juca. Mușcătura ușoară este o expresie a afecțiunii pisicii față de stăpân. În acest caz, stăpânul ar trebui să răspundă sentimentelor pisicii, să o mângâie pe blăniță și să-i vorbească cu prietenie.

Frământarea pisicii

O pisică care își frământă labele de corpul stăpânului face tot un gest de afecțiune. Frământarea pisicii se realizează ritmic, ea apasă cu ambele lăbuțe anterioare, alternativ, în semn de fericire, mulțumire și chiar veselie.

Îți ține coada ca un semn de exclamare

Coada pisicii are un rol important în echilibru, dar și în comunicare și exprimarea emoțiilor. Coada, care permite anumite mișcări, este de fapt foarte sensibilă (ea este conectată direct la măduva spinării). Foarte multe pisici nici nu suportă să fie atinse pe coadă.

Când o pisica își ține coada dreaptă, ca un semn de exclamare, asta indică faptul că are încredere și iubește acea persoană. Despre pisica ce își flutură coada, se spune că este fericită.

Îți clipește lasciv cu ambii ochi

Dacă pisica se uită fix la tine și clipește lent, ea de fapt îți spune că te iubește, sau că se bucură să te vadă. Acest gest reprezintă felul ei de a zâmbi și de a-și manifesta fericirea. Ea are încredere în tine și își manifestă sentimentele de afecțiune în acest fel.

Îți aduce cadouri

Pisica are obiceiul să aducă uneori cadouri celor pe care îi iubește. De exemplu, dacă prinde un șoarece, îl poate aduce la ușă sau chiar în casă. Darul ei constă în acest șoarece, pe care l-a prins, a făcut un efort pentru asta și vrea să împărtășească acest lucru cu persoana la care ține. Ea poate aduce la stăpân chiar și o pasăre moartă, pe care a prins-o, pentru a-și demonstra afecțiunea.

Se dă pe lângă picioarele tale

Un alt comportament prin care pisica își arată afecțiunea este acela de a se freca de picioarele tale, de a se încolătăci ca un șarpe. Prin acest gest ea arată că acel om este al ei și ea este a lui.

Doarme lângă tine

Pisicile sunt considerate animale crepusculare, ele dorm mult și în timpul zilei. Dacă pisica vrea să doarmă și se află în apropierea unei persoane pe care o iubește, de regulă alege un loc cât mai aproape de aceasta. Ea se întinde chiar lângă acea persoană, din afecțiune, așa ea îi arată că o iubește.

Când are încredere deplină, ea se alintă, se întinde și își arată stomacul – o zonă considerată destul de vulnerabilă. Numai o pisică încrezătoare și liniștită va face acest gest, iar asta are legătură cu sentimentele ei de iubire. O pisică care se alintă pe covor, care stă cu burtica în sus, vrea să-ți atragă atenția, ea este mulțumită și bucuroasă că se află în apropierea ta.

S-ar putea să te intereseze și articolul: Drumeția cu pisica – Aventura este potrivită pentru pisica ta?

Pantofi cu toc Stiletto cu prețuri de la 49 RON
Nervii, stresul, agitația și anxietatea dispar imediat
Crește în Hawaii și face minuni pentru organism
Vei fi șocat! Scapă imediat de mâinile uscate
Adevărul despre Anxietate, Alzheimer și Depresie
Felicitări! Te-ai calificat pentru o consultație gratuită

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.