Acasa / Casă și grădină / Top 10 cele mai ciudate case din lume
Top 10 cele mai ciudate case din lume
Top 10 cele mai ciudate case din lume

Top 10 cele mai ciudate case din lume

top 10 cele mai ciudate care din lume casa frunzeiDe-a lungul timpului, oamenii au incercat sa imprime propriilor locuinte un aer cat se poate de original pentru ca fiecare persoana este unica in felul sau si are o parere diferita despre modul in care considera ca ar trebui sa arate casa ideala. Daca in trecut casele erau construite urmandu-se un model clasic, iata ca arhitectura urbana a luat amploare si oamenii au inceput sa fie din ce in ce mai creativi chiar si la acest capitol. Fie ca au ales o arhitectura interesanta, un decor neobisnuit sau au realizat combinatii inedite, rezultatele au fost de-a dreptul fabuloase, dupa cum veti putea observa si dumneavoastra urmarind un top 10 cele mai ciudate case din lume pe care l-am pregatit in randurile urmatoare.

1. „Casa frunzei” din Angra dos Reis, Brazilia, este fara indoiala una dintre cele mai ciudate si in acelasi timp frumoase case din intreaga lume, impresionand prin arhitectura sa deosebita. Arhitectii au denumit-o o adevarata opera de arta mai ales datorita acoperisului care imita perfect o floare cu sase petale, fiecare petala reprezentand o aripa separata a frumoasei case. Insa simbolistica florilor si a frunzelor nu se rezuma doar la atat ci imprima un aer natural intregii locuinte, chiar si piscinei din fata acesteia. Arhitectul care s-a ocupat de proiectarea acestei locuinte a afirmat ca a dorit sa creeze un spatiu inedit, cat mai apropiat de natura si cat mai putin incarcat.

2. „Marinarul” este denumirea data unei case din Mexico, o interesanta casa in forma de scoica. Este una dintre celetop 10 cele mai ciudate case din lume marinarul mai ciudate case din lume, este construita din piatra iar ceea ce o face si mai interesanta este aspectul mozaicat care ascunde usa de la intrare si ferestrele. Ciudata casa a fost proiectata de catre arhitectul Javier Sensonian care a afirmat in repetate randuri ca este adeptul bio-arhitecturii, o combinatie interesanta a elementelor din natura si a structurilor si tehnicilor arhitecturale. Si acest proiect a fost catalogat drept o adevarata opera de arta, o capodopera. Pe langa locuinta in forma de scoica, printre proiectele inedite ale arhitectului se mai numara si locuinta in forma de sarpe si alte cateva care imita diverse creaturi.

top 10 cele mai ciudate case din lume casa din otel3. „Casa din otel” este o alta locuinta ciudata din lume, mai exact din Texas. Inainte de a fi considerata o locuinta, aceasta este privita ca o interesanta sculptura, avand in vedere ca insusi arhitectul care a proiectat-o a afirmat ca a privit constructia ca pe o sculptura si nu ca pe o cladire in adevaratul sens al cuvantului, mai ales ca ceea ce a creat se doreste a fi plasat la limita dintre un animal si un robot. Locuinta este unica in lume si ceea ce o face si mai ciudata este lipsa unei fundatii propriu-zise, fundatie care se intalneste in cazul tuturor constructiilor normale. Corpul este sustinut de patru stalpii care formeaza cele patru picioare ale locuintei-hibrid si prin faptul ca nu au mai fost necesare sapaturile pentru fundatie, arhitectul sustine ca mediul inconjurator a fost protejat.

4. „Casa ciuperca” este numele unei ciudate locuinte din Cincinnati, Ohio. Dupa cum insui numele indica, aceastatop 10 cele mai ciudate case din lume casa ciuperca casa are o forma interesanta care seamana cu cea a unei ciuperci. Este o creatie unica in intreaga lume iar casa este construita din lemn. Dupa cum insusi arhitectul a carui opera de arta este a afirmat, acesta nu a fost un proiect simplu ci a fost unul cat se poate de complex, construirea casei realizandu-se concomitent cu proiectarea acesteia. Nu doar exteriorul casei este fabulos, ci si interiorul acesteia care surprinde prin forma si culoare la fel ca o opera de arta.

top 10 cele mai ciudate case din lume locuinta lui amory lovins5. Din categoria caselor eco-friendly ciudate face parte si locuinta lui Amory Lovins, unul dintre fondatorii Insititului Rocky Mountain. Locuinta sa se afla in sanul naturii si in mijlocul muntilor, integrandu-se in frumosul peisaj datorita aspectului sau cat se poate de atipic. Interesant este si faptul ca toate conditiile sunt create cu ajutorul naturii, energia electrica si cea termica fiind create cu sisteme proprii bazate pe forta eoliana sau cu ajutorul panourilor solare. Casa este inconjurata de o frumoasa gradina care il ajuta pe proprietar sa aiba acces la hrana naturala. Si, revenind la aspectul eco-friendly, casa este construita din lemn si piatra si are un design foarte interesant.

6. O casa de poveste, cam asa poate fi definita „Casa stramba” din Polonia. La o prima vedere, ati spune ca v-a luattop 10 cele mai ciudate case din lume casa stramba din Polonia ameteala si nu mai percepeti asa cum trebuie realitatea. Uneori e confundata cu o imensa pictura asezata in mijlocul strazii, alteori este considerata o caricatura citadina. Dar nu, este doar o locuinta, o locuinta cu o forma aparte care a fost proiectata de catre un cunoscut architect din Polonia – Szotynscy Zaleski. Ceea ce l-a inspirat pe architect in momentul proiectarii ciudatei case a fost seria de povesti ilustrate ce apartine lui Jan Marcin Szancer. Pentru a crea un efect mult mai interesant, sticla reprezinta unul dintre materialele de baza folosite pentru realizarea usilor si a altor elemente. Acoperisul intruchipeaza dragonul din poveste si este creat dintr-o stralucitoare tigla de culoare albastra.

top 10 cele mai ciudate case din lume casa din epoca de piatra7. „Casa din Epoca de Piatra din Portugalia” este o alta ciudatenie a lumii. Fred si Wilma, indragitele personaje ale Familiei Flinstone, cu siguranta ar fi invidiosi pe cei care locuiesc in prezent in ciudata locuinta. Desi pare cioplita in piatra, casa are o fundatie puternica, iar cei doi bolovani imensi au fost ulterior alaturati structurii. Locuinta are un aspect interesant si reprezinta casa de vacanta ideala pentru cei care o detin, chiar daca initial casa a reprezentat un refugiu.

8. Una dintre cel mai frumoase case din lume, dar in acelasi timp sitop 10 cele mai ciudate case din lume fallingwater una dintre cele mai ciudate este „Fallingwater” (Cascada) din Statele Unite. Casa a primit acest nume deoarece a fost construita deasupra unei cascade de catre cunoscutul architect Frank Lloyd Wright, pe cand acesta avea 70 de ani si aproape ca era uitat de catre colegii de breasla si de catre cei care i-au admirat de-a lungul timpului frumoasele proiecte. Casa a fost construita pentru unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri ai vremii (1935) si anume Edgar Kaufmann. Locuinta, una dintre cele mai ciudate din lume, are un stil interesant, un stil clasic, caracterizat prin dinamism. Nici nu se putea altfel deoarece insasi cascada este un simbol al dinamismului.

97c29048.dat9. „Casele OZN” din Taiwan reprezinta un interesant ansamblu arhitectural al caror simbol este, dupa cum insusi numele afirma, misterul obiectelor zburatoare neindentificate si efectele paranormale caracteristice acestora. Casele in forma de OZN-uri au fost construite pe la mijlocul anilor ’80, insa in prezent starea lor nu este deloc una foarte buna, urmand ca fabuloasa constructie sa fie demolata daca nu se vor lua masuri.

10.„Casa hobitului” este numele unei impresionante locuintetop 10 cele mai ciudate case din lume casa hobitului subterane, construite in mijlocul naturii fara a crea un dezechilibru. Chiar daca este aproape integral construita in pamant locuinta are o arhitectura impresionanta, iar designul interior este unul foarte modern. Mai mult decat atat, locuinta este orientata in asa fel incat ferestrele sale sa fie indreptate catre o priveliste minunata. Creatia este una unica in intreaga lume.

Spune-ti parerea

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>