Află cum trebuie pregătită rețeta pentru tagliatelli cu sos bolognese

0
747
Sugestie de prezentare tagliatelli cu sos bolognese
Sugestie de prezentare tagliatelli cu sos bolognese
Rețetă tagliatelli cu sos bolognese – de la Bianca Cigan.
Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 400 g tagliatelli
  • 400 g carne tocată de porc
  • 1 ardei kapia
  • 2 cepe
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 conserve de roșii tocate
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță zahăr
  • busuioc uscat
  • 3 fire busuioc proaspăt
  • 20 g parmezan

Indicații:

  • Pentru sos, tocați ceapa, usturoiul, ardeiul și busuiocul mărunt.
  • Căliți carnea într-o tigaie , fără a adăuga ulei, până elimină grăsimea și devine maronie.
  • Între timp, încălziți uleiul într-o altă tigaie și căliți legumele tocate, exceptând busuiocul, pe care îl vom adăuga la final.
  • Scurgeți excesul de grăsime de pe carne, folosind o strecurătoare și amestecați carnea cu legumele.
  • Adăugați roșiile și echivalentul a două conserve de apă.
  • Condimentați cu sare, piper, zahăr și busuioc uscat.
  • Lăsați să fiarbă circa 30 de minute, amestecând uneori.
  • Adăugați busuiocul proaspăt.
  • Sosul nu trebuie să fie prea gros. Adăugați și două polonice de apă în care au fiert pastele, pentru a face sosul mai cremos.
  • Fierbeți tagliatelli 6 minute, strecurați și amestecați cu sosul.
  • Serviți cu parmezan ras și frunze de busuioc.

Rețetă tagliatelli cu sos bolognese pas cu pas în imagini:

Sugestie de prezentare tagliatelli cu sos bolognese
Sugestie de prezentare tagliatelli cu sos bolognese

 tagliatelli cu sos bolognese  tagliatelli cu sos bolognese  tagliatelli cu sos bolognese

 tagliatelli cu sos bolognese
tagliatelli cu sos bolognese
legumele mărunțite tagliatelli cu sos bolognese
legumele mărunțite tagliatelli cu sos bolognese
Ingrediente sos tagliatelli cu sos bolognese
Ingrediente sos bolognese
728×150 sub articol
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ