Părinți și copiiIluzii optice cu diferite forme care dau impresia că se mișcă

Iluzii optice cu diferite forme care dau impresia că se mișcă

Impresia mișcării este cel mai bine redată în următoarele imagini. Aceste iluzii optice parcă sunt într-o continuă mișcare, deși dacă priviți într-un punct fix nimic nu se mișcă.

Labirintul care se mișcă

Un simplu puzzle poate ascunde in sinea sa o adevarata arta. In incercarea de a pleca din punctul de start (S) si a gasi traseul perfect spre punctul final (E), nu numai ca nu e de ajuns simpla cautare a drumului corect, dar suntem pusi si in fata unei iluzii optice. Simtiti? Doar prin simpla pozitionare a liniilor si a culorilor folosite, imaginea pare a se misca asemeni unei unde seismice.

Labirintul care se mișcă

Iluzia Walter Anthony

Imaginea de mai jos reprezinta o iluzie optica clasica, putem spune, cu care deja probabil v-ati si obisnuit. Desi imaginea nu este una animata, ochiul uman este indus in eroare de aceste culori stridente folosite si ni se pare ca imaginea se misca mereu. Daca insa veti privi intr-un singur punct al ecranului, imaginea nu se va mai misca. Ideea este sa mutati mereu privirea in alta parte pentru a observa efectul spectaculos. Imaginea a fost creata de Walter Anthony.

Iluzia Walter Anthony

Pătratul care se mișcă

Ce parere aveti? Aveti senzatia ca se misca stelele? Ei bine,nu, nu se intampla asta. Simpla lor pozitie si aranjamentul acestora, bineinteles si culorile din care sunt realizate (alb si negru ) iti dau impresia ca ar dansa, dar stelele au o pozitie 100% fixa. Aceasta iluzie optica se bazeaza pe adaptarea culorilor.

Pătratul care se mișcă

Roboții care dansează

Imaginea de mai jos este reprezentata de 2 roboti construiti din puncte mov si rosii pentru ochi. Daca privim cu atentie fiecare robot, nu vom observa nimic anormal, insa daca mutam privirea in mai multe locuri ale imaginii ne vom putea da seama cum robotii incep sa se miste, creandu-se astfel o iluzie optica.

Roboții care dansează

Pepeni verzi care dau impresia că se mișcă

Priviti imaginea de mai jos si spuneti-mi daca observati ceva ciudat in legatura cu pepenii. Nici nu ma indoiesc ca ati observat ca daca acestia incep sa se roteasca se pare ca se vor mai opri. E doar o iluzie optica bine realizata pe principiile vechi pe care vi le-am mai explicat, de adaptare a culorilor.

Pepeni verzi care dau impresia că se mișcă

Roata gigant

Imaginea de mai jos surprinde parca un carusel din parcul de distractii si anume roata gigant. Imaginea devine cu atat mai reala cu cat roata pare ca se misca in sensul acelor de ceasornic, aceasta iluzie optica fiind insa bazata si provocata de adaptarea culorilor.

Roata gigant

Sferă realizată din cuburi

Imaginea de mai jos este una care produce mai multe iluzii optice. Observam deci o sfera alcatuita de fapt din mai multe cuburi. Daca veti privi cu atentie acest obiect, veti observa cum cuburile incep sa se miste, iar daca veti muta pagina folosind scroll-ul, cuburile vor incepe sa se mareasca si micsoreze, aceasta fiind o imagine miscatoare, bazata pe adaptarea culorilor.

Sferă realizată din cuburi

Textul care se mișcă ca un steag fluturat de vânt

Priviti atent imaginea si veti observa in momentul cand veti dori sa cititi textul ca literele incep sa se miste. Imaginea este bineinteles o iluzie optica iar dumneavoastra simtiti acest efect datorita umbrelor literelor si a culorilor folosite in imagine.

Textul care se mișcă ca un steag fluturat de vânt

Valurile din puncte

Aceasta este una dintre cele mai bune imagini in ceea ce priveste efectul de iluzie optica de miscare. Desi imaginea este una statica, formata din mai multe cercuri albastre, pline, putem observa o miscare clara a acestora atunci cand parcurgem cu privirea imaginea. Aceasta iluzie se bazeaza pe adaptarea culorilor.

Valurile din puncte

Cercuri plutitoare

Imaginea de mai jos este de fapt o iluzie Ouchi, dupa numele japonezului care a descoperit-o. Astfel, putem observa ca, daca parcurgem cu privirea imaginea urmatoare, cercurile vor incepe sa se miste si vor sugera efectul de plutire, desi in realitate imaginea este una statica.

Cercuri plutitoare

Steaua plutitoare

Desi probabil la prima vedere nu va impresioneaza imaginea de mai jos, poate va starneste interesul daca aflati ca a participat la concursul de cea mai buna iluzie a anului 2012, unde din pacate nu a castigat premiul. Totusi, efectul ei este unul interesant, bazat pe adaptarea culorilor si surprinde o stea albastra care pare sa pluteasca pe suprafata unei ape.

Steaua plutitoare

Cercuri care se rotesc pe pătrate

Imaginea de mai jos este alcatuita din doua patrate si mai multe cercuri la marginea lor. Veti spune si veti observa ca cercurile se rotesc incet in jurul patratelor. Totul este doar o iluzie pentru ca cercurile sunt fixe, dar simpla lor pozitionare si cromatica potenteaza acest efect de iluzie optica.

Cercurile de pe pătrate

Gaura Neagră

Efectul unei asemenea gauri negre in care credeti ca va veti indrepta cat mai curand poate fi realizat printr-o simpla imagine statica realizata din anumite nuante de culori si anumite forme geometrice ce dau aceasta impresie fantastica.

Gaura Neagră

Culorile care se mișcă

Imaginea de mai jos este una foarte puternic colorata si nu este recomandat privirea intensa la ea. Nu este nevoie de o concentrare foarte mare, ca in cazul celorlalte iluzii, doar o privire pe imagine si veti observa cum toate culorile incep sa se miste, asta datorandu-se nuantelor foarte aprinse folosite. Este o iluzie optica bazata pe adaptarea culorilor.

Culorile care se mișcă

Spirala cu puncte mișcătoare

Imaginea de mai jos ascunde o iluzie optica ce are ca principiu asezarea unor puncte in forma unei sprirale. Daca va concentrati asupra centrului imaginii, veti avea impresia ca acele puncte oscileaza, dar parca se si rotesc. Acesta este efectul fals pe care il transmite aceasta iluzie optica.

Spirala care se mișcă

Steaua care se rotește

Desi se poate observa clar ca imaginea de mai jos este una statica, steaua de mai jos pare ca efectueaza o mica miscare de rotatie. Acest efect a fost obtinut datorita suprapunerii mai multor stele de culori diferite, care se pot observa in colturi. Este o iluzie bazata pe adaptarea culorilor si este interpretata ca o imagine miscatoare.

Steaua care se rotește

Șerpii

Imaginea de mai jos este una cu care v-ati obisnuit de acum, cred. Ea surprinde 9 spirale, formate de fapt din mai multe cercuri concentrice, ce pot fi asemanate cu niste serpi. Din cauza modului in care acestia sunt colorati, se formeaza iluzia optica de miscare. Astfel, daca priviti doar intr-unul din cele 9 cercuri, veti observa cum toate celelalte incep sa se miste, aceasta fiind doar o iluzie optica bazata pe adaptarea culorilor.

Șerpii

Roata cu rotițe care se mișcă

La prima vedere nu observati nimic special in poza de mai jos, ci doar un desen destul de superficial al unui mecanism, bazat pe mai multe roti. Daca insa veti parcurge imaginea cu privirea, veti observa cum rotile incep sa se miste, desi imaginea este una statica.

Roata cu rotițe care se mișcă

Valurile verzi

Imaginea de mai jos nu este una prea interesanta la prima vedere, dar produce un efect de miscare sub forma unor valuri destul de frumos. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa mutati pagina folosind scroll-ul in sus si in jos pentru a observa cum totul incepe sa se miste in aceasta imagine. Iluzia optica se bazeaza pe adaptarea culorilor.

Valurile verzi

Rulouri

Imaginea de mai jos, desi este una statica, produce un efect de rotatie destul de vizibil. Putem observa astfel, daca pastram o distanta buna fata de monitor, 3 „rulouri” care incep sa se invarta sau se aseamana cu valurile unei mari. Avem insa de-a face doar cu o iluzie optica bazata pe adaptarea culorilor.

Rulouri

Formula chimică a apei care plutește

Formula chimica a apei (H20) de o anumita nuanta asezata pe un anumit fond de culoare se pare ca ne da impresia de plutire, sau a unei apei ce formeaza valuri direct in fata ochilor nostri. Aceeasi iluzie optica bazata pe principii de aranjament si cromatica.

Formula chimică a apei care plutește

Ghiveciul cu flori

Desi cu siguranta veti tinde sa credeti intr-o miscare a florii, va garantam ca nu este vorba de asa ceva, imaginea fiind desigur una statica. Prin simpla cromatica a desenului si a utilizarii formelor geometrice corespunzatoare, desenul reuseste sa induca in eroare creierul uman facandu-l sa creada ca petalele florii se misca.

Ghiveciul cu flori

Biciclistul în mișcare

Imaginea de mai jos este o iluzie optica si functioneaza in felul urmator. Incearca sa privesti imaginea si sa clipesti in acelasi timp si cu siguranta vei observa faptul ca rotile vor incepe sa se invarta facand parca biciclistul sa se urneasca din loc.

biciclistul in miscareTriunghiuri

Inca o iluzie optica de luat in seama. Imaginea de mai jos e alcatuita din mai multe linii verticale si orizontale iar in fiecare cadran e plasat cate un triunghi. Ei bine, nu numai veti spune ca e o imagine miscatoare, dar nu ma veti crede ca toate liniile sunt perpendiculare. Doar datorita pozitionarii diferite a triunghiurilor acest efect este posibil.

triunghiuri

Bulele care înoată

Imaginea a fost realizata de Emily Knight si Arthur Shapiro in 2007 si cu siguranta vi se pare ca aceste forme geometrice ovale numite de artisti „pesti” ar inota. Ei bine nu, sunt puncte extrem de fixe, dar fundalul ne da impresia aceasta. Nu va vine sa credeti? Mai priviti odata.

bulele

Fulgi de nea

Priviti cu mare atentie la aceasta imagine si veti observa ca fulgii de nea incep sa se roteasca incet. Acest fenomen se petrece ori de cate ori va concentrati asupra imaginii. O alta iluzie optica care ne demonstreaza ca ochii pot fi pacaliti foarte usor.

fulgi de nea

Spiralele care se învârt

Imaginea de mai jos surprinde 2 spirale construite diferit, dar care produc aceeasi iluzie optica de miscare. Daca priviti intr-un punct exterior acestora, veti putea observa cum ambele spirale se invart in sensuri diferite, insa daca va concentrati pe una singura, veti vedea ca ea defapt sta pe loc.

spirale care se invartBomba din centrul imaginii stă să explodeze

Imaginea de mai jos reprezinta o iluzie optica clasica, cu care probabil v-ati obisnuit deja, insa rezultatele sunt unele spectaculoase. Desi nimic nu se misca in imaginea de mai jos, ea iti da impresia ca la un moment dat, bomba din centrul imaginii va exploda. Nu este indicat sa priviti prea mult timp la aceasta iluzie din simplul motiv ca este posibil sa apara durerile de cap.

bomba

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.