Rețete culinareRețetă de chec cu umplutură de brânză și zahăr praf, un deliciu...

Rețetă de chec cu umplutură de brânză și zahăr praf, un deliciu pentru întreaga familie

Intr-o seara stateam la povesti cu sotul meu si si-a adus aminte de prajitura prezentata mai jos pe care i-o facea mama lui cand era copil mic.

N-am putut sa nu-i fac pe plac astfel i-am pregatit o surpriza pe care am zis s-o impartasesc si cu voi. Este foarte gustoasa si un desert sanatos pentru copii.

Ingrediente chec cu umplutura de branza si zahar praf

  • 1 kg branza de vaca
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaje de lamaie razuita marunt
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 100 ml apa
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Punem intr-un vas galbenusurile de ou si zaharul, frecam bine cele 2 pana se dizolva din zahar si devine o consistenta spumoasa.

Punem uleiul si apa pe foc cat sa se incalzeasca putin (nu fierbinte, doar calduta).

Adaugam peste spuma de galbenus uleiul si apa treptat ca si cum am face maioneza.

Batem albusul spuma, adaugam galbenusul de ou si incorporam faina invartind de jos in sus cu o lingura de lemn.

Punem compozitia in tava si se baga la cuptor pana este gata (si nu se prinde de scobitoare).

Pregatim amestecul de branza, format din: 1 kg branza de vaca, zaharul vanilinat, 5 linguri de zahar (zaharul il facem pudra sa se amestece mai bine cu branza), putina coaja si 2-3 picuri de lamaie.

Dupa ce s-a racit chec-ul il taiem in doua, umplem in mijloc cu amestecul de branza si-l ningem abundent cu zahar vanilinat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.