Acasa / Animale de companie / Cat timp traiesc iepurii de companie?
Iepure de companie Foto: wallpaperbod.com
Iepure de companie Foto: wallpaperbod.com

Cat timp traiesc iepurii de companie?

Unii oameni prefera iepurii drept animale de companie. Ei isi aleg un astfel de animal, se obisnuiesc si se ataseaza de el, ajung sa il iubeasca atat de mult incat se intristeaza numai la gandul ca intr-o zi il vor pierde deoarece acesta va muri. Totusi cat timp traiesc iepurii de companie? – Cercetatorii considera ca aceste animale au o longevitate aproximativ la fel cu cea a cainilor si pisicilor. Ei au estimat speranta de viata la iepurii de companie la 7-13 ani. La fel au facut aceasta estimare si pentru alte animale salbatice. Spre exemplu pentru a putea compara durata vietii iepurilor cu a altor animale vom da cateva date in legatura cu acestea: crocodilii traiesc 30-50 de ani, caii 20-30 de ani, sarpele 20-30 de ani, chinchila 10-15 ani, strutul 40 de ani, ursul 25-30 de ani si asa mai departe. Desigur aceste date sunt aproximative, durata vietii unui animal depinde de conditiile de mediu, de specie si alti factori importanti ce tin de viata acestuia.

Berbecul Englez

Berbecul Englez

Speranta de viata la iepure depinde de rasa, de mediul in care traieste, coditiile de igiena si hrana. Unele rase pot trai in medie 5-7 ani, altele pana la 10-13 ani. Foarte important este ca iepurele sa nu fie tinut tot timpul intr-o cusca, cu cat va fi mai liber (macar o ora pe zi trebuie lasat liber) cu atat va trai mai mult. De asemenea, se spune ca iepurii traiesc mai mult daca sunt sterilizati, cu cat o femela are mai putine nasteri, cu atat ea va avea o viata mai lunga.

Exista aproximativ 60 de rase de iepuri domestice care sunt recunoscute si care se diferentiaza prin marime, lungimea urechilor, forma capului, culoarea si aspectul blanei. Dintre acestea fac parte: Iepurele de Flandra sau Uriasul belgian, Uriasul alb de Termonde, Uriasul francez, Berbecul englez, Albastru vienez, Rasa Californiana, Rasa Neozeelandeza, Rasa Olandeza, Rasa Havana, Rasa Poloneza, Rasa Angora, Rasa de iepure Rex si altele. Fiecare dintre ele poate fi un simpatic prieten de apartament, iepurele fiind prin natura lui un animal foarte sociabil care urmareste compania oamenilor si deseri reuseste sa stabileasca o legatura emotionala destul de puternica cu acestia. Este un animal dragalas, activ, jucaus mai ales cu persoanele care il ingrijesc si ii asigura hrana.

Spune-ti parerea

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>